Читайте нас в соціальних мережах

Якість доріг Тернопільщини особисто перевірив перший віце-прем’єр-міністр України (фото)

Понеділок, 27 листопада 2017 21:56
На Тернопільщину з робочою поїздкою завітав перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, який позитивно оцінив проведені ремонтні роботи доріг в області.

Разом з начальником служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богданом Юликом головою Тернопільської ОДА Степаном Барною і першим заступником голови ОДА Іваном Крисаком Міністр ознайомився з картою основних магістралей області, на яких здійснюється ремонт, та підмітив позитивну динаміку проведення ремонтних робіт на головних дорогах Тернопільщини.

Кошти на ремонт дороги міжнародної траси будуть виділені з Державного дорожнього фонду України, держбюджету та інвестиційних кредитів з боку міжнародних фінансових організацій. Наприклад, об’їзна дорога навколо Тернополя поновлена за 630 млн. гривень, дорога з Тернополя до Хмельницька обійдеться у 800 млн. гривень. Якщо ми говоримо про 50 млн. – це дорога Тернопіль – Кременець,  — поділився Степан Кубів.

Степан Іванович наголосив, що основне завдання, яке очікується реалізувати за рахунок виконання робіт на об’єктах ремонту: забезпечити якісні та безпечні дороги, щоб надалі  знизити смертність людей на дорогах та зробити покриття за всіма європейським стандартами.

— На розробку нового проекту по ремонту магістралі Львів – Тернопіль – Хмельницький – Вінниця – Умань – Одеса – Миколаїв з державного бюджету виділено біля 5 млрд. Це має буде стандартна загальноєвропейська дорога, яка зв'яже західний кордон з українськими портами і півднем України.  Для України це означає: інфраструктурний проект, який відкриває можливості в розвитку бізнесу, транспортний коридор, який дозволяє поновити транзит. До перспектив також належить  – можливість Україні нині вийти на стандарти Європи по перевезенню вантажу, що сприятиме відновленню й модернізації промисловості, розвитку бізнесу, додав Міністр економічного розвитку.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ