Читайте нас в соціальних мережах

У «Перемозі» тернополяни та поляки святкували День незалежності Польщі (фоторепортаж)

Понеділок, 13 листопада 2017 14:06
З нагоди відзначення 99-ї річниці відновлення Незалежності Республіки Польща 12 листопада в Українському Домі «Перемога» відбулися урочисті святкування.

Урочистості, які велись українською та польською мовами, відбулися за участі представників тернопільської міської та обласної влади, голови та учасників польського культурно-освітнього товариство Тернопільської області, громадськості.

На заході до гостей звернувся міський голова Тернополя Сергій Надал, який привітав польський народ з величним національним святом – Днем Незалежності Республіки Польща, подякував польській владі та народові за плідну співпрацю й послідовну підтримку України на шляху європейської інтеграції.

Сьогодні потрібно пам’ятати, що наші народи єднають роки спільної історії. Польща та Україна є для світу найкращим прикладом того, як можна робити висновки з історії. Українці сьогодні вдячні польському народові за те, що він є першим адвокатом України в ЄС. Тернопіль сьогодні має тісні стосунки із багатьма польськими містами. В нас лише офіційних міст-побратимів є 7, з кожним із яких ми підтримуємо хороші стосунки. Таке партнерство сприяє розвитку польського та українського бізнесу, сприяє спільному залученню та використанню інвестицій Європейського Союзу, підтримує культурний, освітній, спортивний розвиток, — поділився Сергій Надал.

Сергій Віталійович додав, що йому особливо приємно, що тернополянам передався ген толерантності, поваги до інших націй та національностей, зокрема польської. Сергій Віталійович запевнив, що влада Тернополя зробить усе для того, щоб усім національностям, які проживають у Файному місті, було комфортно жити, працювати і розвиватися.

Після теплих звернень представників влади захід продовжили члени польських товариств в області, які представили гостям свята пісенно-музичні номери, декламували вірші та висвітлили історію становлення незалежності Польщі.

Варто зазначити, що сьогодні Тернопіль активно співпрацює з польськими партнерами – містами  Хожув, Тарнув, Ельблонг, Радом, також нас підтримує відносини з Краковом, Нисою, Бжегом, Любліном, Новим Томишлем.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 катерина 15.11.2017, 00:20
малувато фоток((( в концерті було більше виконавців
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ