Читайте нас в соціальних мережах

Поблизу Тернополя нечистоти із септиків та вигрібних ям зливають на поля

Середа, 08 листопада 2017 07:30
Поблизу Тернополя знову зловили порушників, які незаконно зливали нечистоти на поля. Це "приватники", до яких звертаються місцеві жителі, щоб викачати септики та вигрібні ями. Нещодавно активісти затримали такий автомобіль у селі  Гаї Шевченківські.

30 вересня 2017 року активісти "Скелі" під час незаконного зливу нечистот затримали на "гарячому" автомобіль-бочку, водій якої і здійснював безпосередньо це суспільно небезпечне діяння. Під час затримання та подальших намагань втечі порушник чинив опір активістам та власним автомобілем здійснив спробу наїзду на одного з них.

- На щастя, ніхто не постраждав, але вражає наглість та самовпевненість порушників. Хлопці викликали поліцію та сільського голову, зафіксували порушення, і поставили вимогу про відкриту зустріч в понеділок 2 жовтня у сільській раді, разом із цими ділками, котрі за інформацією селян зливають нечистоти близько 7 років! Вимоги прості – порушники мають сплатити серйозний штраф за шкоду довкіллю у бюджет села та припинити незаконну діяльність, - повідомляє організація Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля".

3 жовтня затримали другий автомобіль-бочку з порушником, який просто серед білого дня на околиці села зливав нечистоти. Активісти спільно із сільським головою викликали поліцію та зафіксували порушення.

Вони просять жителів області не користуватися послугами цих людей, а звертатися у водоканал.

- Ми хотіли би порадити тим, у кого є потреба у видаленні нечистот і відходів – не співпрацюйте з такими "ділками", адже в свою чергу ви стаєте співучасниками їхніх злочинів. Краще переплатити невелику суму і замовити послуги водоканалу, тоді ви точно будете впевнені, що відходи не виллють за першим поворотом на поле, - кажуть активісти.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ