Читайте нас в соціальних мережах

Із прапорами, плакатами та вимогами тернополяни вийшли на акцію за велику політичну реформу (фото)

Вівторок, 17 жовтня 2017 14:09
Масова акція на підтримку великої політичної реформи, яка відбулася 17 жовтня о 9:30 біля ВРУ та всіх областях України, зібрала під стінами Тернопільської обласної ради близько 100 активістів. 

На мирну акцію зранку зібралися представники місцевих громадських організацій, політичних сил та небайдужі тернополяни, які вимагали від керівництва області невідкладно звернутись до Верховної Ради України з вимогою ухвалити законопроекти: скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і зміну виборчих правил за рахунок створення пропорційної виборчої системи з відкритими списками політичних партій.

Підтримали в Тернополі  вимоги учасників акції і представники тернопільського об'єднання "Свобода". Зокрема, голова фракції ВО «Свобода» у Тернопільській обласній раді Олег Сиротюк заявив, що ухвалення трьох законопроектів великої політичної реформи є дуже потрібним для нашої держави, адже це створить можливості для подолання значних суспільних проблем.

—     Кожного дня з екранів телевізорів ми бачимо, яким чином суди реалізовують практику боротьби з корупцією та доводять судові справи до логічного завершення. Це свідчить лише про те, що в нас немає незалежних судів. Допоки Верховна Рада та Президент України Петро Порошенко братимуть участь у призначенні суддів, до того часу всі суди будуть корумповані, перебуватимуть під тиском влади та прийматимуть диктовані рішення. Попри те, що антикорупційні органи затримують топ-чиновників, в затриманих одразу ж виникають проблеми зі здоров’ям:  інфаркти, втрата дару мови, здатність ходити, а через це справи чиновників судді не доводять до логічного завершення. Тисячі антикорупційних справ, які знаходяться у судах, лежать там «мертвим» тягарем. Антикорупційні суди є ключовою вимогою, яка повинна бути реалізована у системі реформи судової влади, — поділився Голова фракції ВО «Свобода» у Тернопільській обласній раді Олег Сиротюк.

Після виступів спікерів та інших прихильників реформи до учасників акції звернувся голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, який заявив, що всі вимоги активістів буде розглянуто на найближчій сесії Тернопільської обласної ради.

Варто зазначити, що цього дня учасники мирної акції також підписали звернення до депутатів облради з вимогою звернутися до Верховної ради України задля підтримки великої виборчої реформи.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ