Читайте нас в соціальних мережах

Удвічі більше, як минулого року: власники авто на Тернопільщині сплатили майже мільйон податків

Середа, 27 березня 2024 18:00
До місцевих бюджетів Тернопільщини власники авто сплатили майже 845 тисяч гривень транспортного податку.

З початку року до місцевих бюджетів області надійшло 844,7 тис. грн транспортного податку. Це удвічі перевищило надходження цього майнового платежу у січні-лютому минулого року.

З усієї суми надходжень 487,8 тис. грн податку сплатили юридичні особи. Громадяни – власники елітних автомобілів перерахували 356,9 тис. грн транспортного платежу. 

"Нагадаємо, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у 2024 році – 2 млн 662,5 тис. грн). Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.  Відповідно до п.п. 267.7.1 п. 267.7 ст. 267 Податкового кодексу транспортний податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.  Транспортний податок сплачується у строки сплати податку, встановлені п.п. 267.8.1 п. 267.8 ст. 267 ПКУ, а саме - фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації", - повідомили у ДПС Тернопільщини. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ