Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільським підприємцям повернули 1,6 млрд грн сплачених податків

Четвер, 12 жовтня 2023 20:30
Підприємцям Тернопільщини відшкодували понад 1,6 млрд грн податку на додану вартість.

Упродовж січня-вересня цього року 162 суб’єкти господарювання краю заявили про бюджетне відшкодування податку на додану вартість. Заявлена платниками до повернення сума склала 1 млрд 479 млн гривень. До порівняння, за аналогічний період минулого року заявлена до відшкодування сума становила 542 млн гривень.

"Станом на початок жовтня суб’єктам підприємницької діяльності – юридичним особам Тернопільщини з державного бюджету відшкодовано, з урахуванням перехідних залишків попередніх періодів, 1 млрд 655 млн грн податку на додану вартість. За результатами проведених перевірок податковими органами області цьогоріч упереджено заявлене бюджетне відшкодування ПДВ на 55,7 млн гривень", - відзначили у податковій Тернопільщини. 

На початок жовтня загальний залишок заявленого невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становив 218 млн гривень, оскільки 202 млн грн перебувають у стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно з вимогами податкового законодавства, а 16 млн грн – у судовому та адміністративному розглядах.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ