Читайте нас в соціальних мережах

20 вантажівок харчів та дві карети "швидкої" відправили тернопільські аграрії в зону АТО

Четвер, 25 грудня 2014 13:00
Дві швидкі допомоги та гуманітарний вантаж продуктів харчування вагою понад 300 тонн, аграрії Тернопільщини відправили у зону АТО.

Сьогодні, 25 грудня, Рада об’єднання сільгоспвиробників Тернопільщини відправила гуманітарну допомогу на схід України. За погодженням з керівництвом Міністерства оборони вантаж буде доставлено в одину з військових частин Харкова, а вже звідтіля, за розпорядженням Міноборони, розподілено за призначенням.

На Тернопільщині до акції доєдналось близько 50 аграріїв області. Як зазначає керівник ради об’єднання сільгоспвиробників Тернопільщини та генеральний директор корпорації «Агропродсервіс» Іван Чайківський, така незначна кількість аграріїв це, можливо, їхнє недоопрацювання, проте це приклад для всієї України, що потрібно єднатись.

«Наша маленька Тернопільська область показує приклад всім аграріям. Ми змогли об’єднатись в єдине ціле та зібрати допомогу для бійців. Якщо б так само чинили всі аграрії України, наша армія була б повністю забезпечена продуктами харчування», - зазначає Іван Чайківський.

Загалом захисникам Вітчизни аграрії відправили майже двадцять вантажівок борошна, цукру, крупи семи видів, рису, макаронів, м’яса, олії тощо. Також спеціально до різдвяних свят бійцям передають складники до куті – спеціально підготовлену пшеницю, мед, горіхи, родзинки, мак, а також згущене молоко, шоколад та печиво. Загалом кількість продуктів зібрано   на суму 1,5 млн. грн.

Очікується, що гуманітарна колона прибуде до Харкова завтра, 26 грудня. А машини швидкої допомоги, які призначені для бійців батальйонів «Айдар» та «Тернопіль», вояки самостійно доправлять у найгарячіші точки східних теренів України. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар