Читайте нас в соціальних мережах

«Україна – інтегрований член міжнародного суспільства і тому кредити потрібні не для «проїдання», а для розвитку», - Микола Люшняк

Середа, 27 червня 2018 11:51
На сьогоднішні Україна отримує чималі кошти від Європи, які спрямовуються на розвиток та вдосконалення економіки нашої країни.
 
Так, у рамках технічної допомоги реалізовується майже 200 проектів на загальну суму в 263 мільйонів євро. В той самий час секторальна бюджетна підтримка ЄС Україні передбачає 5 програм на загальну суму в 244 мільйони євро. Це насамперед сприяння взаємній торгівлі, запровадження транспортної та екологічної стратегії, підтримка управління кордоном України та реалізація енергетичної стратегії. Також Україна отримає майже 552 мільйони євро на додаткові програми. Інша фінансова допомога спрямована на покращення умов фінансування малих та середніх підприємств і передбачена країнам, які уклали угоду про асоціацію з ЄС (Україна, Молдова та Грузія). Її загальний бюджет на три держави становить близько 150 мільйонів євро.
 
Як пояснив народний депутат від фракції БПП Микола Люшняк вся фінансова допомога, а також отримані кредити потрібні Україні насамперед для розвитку. Саме ці кошти дадуть можливість нашій країні за короткі терміни ефективно конкурувати на ринку із країнами Євросоюзу, Азії та Америки.
 
- Сьогодні Україна – інтегрований член міжнародного суспільства і тому кредити нам потрібні не для «проїдання», а для розвитку. Отримані кошти ми не спрямовуємо на фінансування соціальних пакетів. Ми їх вкладаємо у розвиток країни. Це і будівництво доріг, і відновлення інфраструктури, і кредитування секторів, які сьогодні піднімають економіку (важка металургія, агропромисловий комплекс тощо). На разі нам не потрібно оздоровлювати свою економіку, але ми повинні мати фінансову базу, з допомогою якої зможемо кредитувати виробництво, промисловість. Звісно, сьогодні можна побачити, що відновлення економіки є, однак, в нашій країні воно не може бути таким поступовим. Оскільки не варто забувати, що ми втратили більше 6-ти мільйонів населення – це Крим і Донбас, які також є частиною нашої економіки. Росія ніколи не дасть Україні розвиватись і не дозволить розбудувати сильну країну. Крім того, ми маємо розуміти, що різко диверсифікувати свої ринки, які колись були направлені на Росію, в інші країни ЄС, Азії та Америки надзвичайно важко. Разом з тим, ми повинні завойовувати ринки, - наголосив Микола Люшняк.
 
Нардеп також переконаний, що ті запозичення, які бере Україна закордоном, спрямовуються в нашу економіку і є необхідними.
 
Нагадаємо, що починаючи з 2014 року загальний обсяг виділених Європою коштів для України склав більше 700 мільйонів гривень.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ