Читайте нас в соціальних мережах

Найпопулярніші напрямки літнього відпочинку 2017

Вівторок, 25 липня 2017 15:55
Головні туроператори країни назвали 5 найпопулярніших напрямків для літніх подорожей українців.

Серед зарубіжних курортів продовжують лідирувати Туреччина та Єгипет, серед вітчизняних - Одесса та область, Залізний Порт, а також Закарпаття.

За даними платформи розпродажів та акцій Скидочник, великим попитом користуються саме внутрішні напрямки туризму - їх обрало близько 70% опитаних респондентів.

З початку літа, найбільше відпочивальників встигли прийняти такі міста на узбережжі Чорного моря як Одеса, Затока та Чорноморськ (45%). Решта туристів обрали курортні містечка на Азовському морі: Бердянськ, Кирилівку та Арбатську стрілку (25%).

Варто також зазначити, що значно виросла популярність туризму в горах. Буковель, Славське, Яремче та Татарів, цього року, обрало майже 20% відпочиваючих українців.

За результатами опитування, лише 30% респондентів, цим сезоном, не подорожуватимуть ні Україною, ні за її межі. Такі жителі країни знайшли вихід у проведенні відпусток в готелях за містом або у приватних будиночках та дачах.

Для тих українців, що обрали закордонний відпочинок, найбільш привабливими країнами для туризму стали Єгипет (20%) та Туреччина (47%). Дещо менше відпочивальників поїхало на відпочинок до ОАЕ, Тайланду та Тунісу.

Як зазначають експерти, з оголошенням про безвізовий режим, українці почали активно обирати європейські напрямки для літніх подорожей (15%). З середини червня, зріс попит як на бюджетні екскурсійні тури, так і на бронювання лоукост-перельотів та житла в країнах ЄС.

Загалом, практично половина опитаних респондентів вже встигла відпочити на одному з національних чи зарубіжних курортах. Решта ж, лише готується до подорожей в оксамитовий сезон, або вирішила провести відпустку в межах власного міста.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ