Читайте нас в соціальних мережах

За ініціативи «укропівців» Тернопільська облрада підтримала звернення щодо спрощення і здешевлення механізму ввезення іномарок

П'ятниця, 07 липня 2017 08:10
5 липня Тернопільська облрада закликала центральну владу дати можливість українцям купувати доступні іномарки.

Ініціаторами звернення виступила фракція партії «УКРОП», а її голова Андрій Цибульський наголосив на перевагах, що дають законопроекти №5561 та №5562 для наших співвітчизників.

«На адресу Тернопільської обласної ради звертаються мешканці області з численними зверненнями щодо необхідності внесення змін до чинного законодавства України в частині формування цивілізованого ринку вживаний автомобілів в Україні.

Разом з тим, у Верховній Раді України зареєстровано законопроекти № 5561 та № 5562 щодо внесення змін до Податкового кодексу України, Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів», які покликані вдосконалити чинне законодавство України, привести його у відповідність до європейського  законодавства, з урахуванням соціально-економічних потреб суспільства, стану економіки та автомобільного ринку, а також матеріального становища громадян України.», - йдеться у зверненні.

Ключова ідея цих законопроектів – скасувати екологічні норми та встановити жорсткий контроль за технічним станом машини. Шлях лібералізації імпорту уживаних транспортних засобів свого часу пройшла Польща. Його переваги очевидні: мізерні ціни на старі авто, деурбанізація та загальне піднесення економіки.

-  Це законопроекти, які пропонують адекватні правила розмитнення авто, тобто комплексний підхід до вирішення проблеми. Можна багато говорити про легалізацію тих машин, які вже є в Україні, про інші нюанси, але ці законопроекти пропонують знизити ставки зборів та зафіксувати їх на рівні від 30 до 40% для усіх автомобілів, які знаходяться у справному технічному стані. Проекти пропоную забрати екологічні вимоги. Наприклад, наші партійці та активісти зі Львова купили «запорожець» за 250 доларів і перетнули кордон ЄС, де за 250 доларів розмитнили та поставили його на реєстрацію. Зараз це авто їздить по Європі або їздить українськими містами на європейських номерах, показуючи, що немає у Європі таких високих вимог до транспортних засобів, - звернувся перед розглядом питання до депутатів голова фракції партії «УКРОП» Андрій Цибульський.

Після нетривалого розгляду та заслуховування аргументів «укропів ця» Тернопільська облрада підтримала звернення більшістю голосів.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ