Читайте нас в соціальних мережах

Європейський досвід розвитку самоврядування та економіки у Кракові переймав укропівець Андрій Цибульський

Вівторок, 04 квітня 2017 09:23
Минулого тижня, 27-29 березня, у Кракові відбувався ІІІ-й Європейський Конгрес Місцевого Самоврядування.

Захід став платформою для обміну думками і місцем зустрічі регіональної еліти і лідерів місцевого самоврядування з представниками бізнесу, науки, неурядових організацій, міністерств і урядових відомств. Участь у конгресі взяв і депутат Тернопільської обласної ради від партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» Андрій Цибульський.

- Організатори конгресу передбачили реєстрацію на конгрес і я вдячний Руслану Кулику, який допоміг мені із заявкою та отриманням запрошення. Захід представляв собою обговорення різних тем щодо економічного розвитку, самоврядування та безпосередній обмін досвідом. У різних аудиторіях можна було заслухати різні теми, серед них я обирав для себе найактуальніші, - розповідає «укропівець».

Однією із таким тем стала трудова міграція, під час якої польська сторона наголосила, що вони дуже зацікавлені в українських кадрах, які мають репутацію відповідальних працівників. Окрім того, зауважили, що Польща сьогодні має дуже низький рівень безробіття, близько 8%, а тому потенціал для українців є. Також розповідали про позитивні приклади наших співвітчизників, які змогли зарекомендувати себе роботодавцям та заробляють у деяких випадках більше від поляків.

- Це був для мене перший досвід участі у такому міжнародному форумі. На жаль, нам доводилося заслуховувати теми та дискусії у перекладі російською мовою. На цю деталь ми вказали організаторам і вони зазначили, що зважаючи на велику кількість українців, які приїхали на конгрес, у майбутньому буде забезпечено і синхронний переклад українською. Взагалі, ставлення до нас було дуже доброзичливим, охоче ділилися досвідом, проте зрозуміло, що про інвестиції говорити поки зарано. Поляки, та і європейці загалом, поки побоюються вкладати гроші в українську економіку через нестабільність, а тому очікують вирішення конфлікту на Сході, - зазначає Андрій Цибульський.

Як зазначає політик, окрім отримання інформації, конгрес дозволив завести багато корисних знайомств. В заході брали участь європейських чиновники різних рівнів, окрім того, вдалося познайомитися і з представниками влади інших регіонів України. В такому неформальному спілкуванні, на думку Андрія Цибульського, було зручно обговорювати європейський досвід, цікавитися їх економічними новаціями.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ