Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині зростає виробництво молока та м`яса

П'ятниця, 24 березня 2017 19:10
Протягом 2016 року сільгосппідприємствами краю вироблено 3,9 тис. тонн м’яса яловичини та 63,6 тис. тонн молока. Про це повідомили в департаменті агпромислового розвитку облдержадміністрації.

«Збільшили виробництво м’яса яловичини  сільгосппідприємства Бучацького району - на 196 тонн , Козівського - на 72 тонни, Збаразького на  63 тонни, Тернопільського - на 20 тонн, Чортківського - на 591 тонну, Підволочиського - на 484 тонни, Шумського  - на 352 тонни більше рівня минулого року», - прокоментував директор департаменту агпромислового розвитку облдержадміністрації Віталій Луй.

За його словами, наростили обсяги виробництва молока сільгосппідприємства Бучацького району -  на 3674 тонни, Теребовлянського на 789 тонн, Козівського - на 686 тонн, Бережанського на 189 тонн, Збаразького на 123 тонни.

«За 2016 рік надій молока на 1 корову в сільгосппідприємствах становить 6143 кг. Це на 327 кг (5,6%) більше відповідного періоду минулого року. Найвищих надоїв молока досягнуто в сільгосппідприємствах Бучацького району - 8042 кг, Підволочиського – 7545 кг., Лановецького – 6000 кг», - повідомив Віталій Луй. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ