Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині агрохолдинг Мрія під «кришуванням» податківців ухиляється від сплати податків?

Вівторок, 22 листопада 2016 11:18
Головний сектор економіки Тернопільської області – сільське господарство.

Агрохолдинг «Мрія» - один із найбільших землекористувачів держави, справно сплачує орендну плату, але при цьому з полів майже не отримує прибутку. Так би мовити працює майже у збиток…

Дуже дивно, але приміром лише у Гусятинському районі Тернопільської області Агрохолдинг збирав не більше 24-х центнерів кукурудзи з гектару (дрібні та середні фермери у районі намолочують у три рази більше). Навіть пшениці, яка традиційно добре сходить на подільських чорноземах, компанія зібрала на 30% менше, ніж решта господарств регіону.

Невже Агрохолдинг такий поганий господар чи причина такої поганої податкової звітності криється в іншому?

Відповідь проста - від врожайності, яку Агрохолдинг «Мрія» декларує в офіційних звітах, відповідно сплачуються і податкові відрахування. Менший вказаний врожай – менше сплачуєш податків.

 «Правильна» дружба з керівництвом податкової поліції та ДФС Тернопільської області - і постійний прикрий неврожай «Мрії» на родючому чорноземі при чому усіх культур одночасно вже  зовсім  не насторожує фіскалів…

Але так звана “погана врожайність” далеко не єдина схема уникнення сплати податків. У Агрохолдингу «Мрія» винайшли ще один новий спосіб мінімізації: частину орендної плати пайовикам, агрохолдинг «Мрія» виплачує благодійною допомогою. Тобто, офіційно Агрохолдинг заявляє, що виплачує 1200 кг зерна в рахунок  орендної плати за користування землею. В одній відомості зерно видають як орендну плату, а в іншій – у якій розписуються селяни-пайовики, «Мрія» записує це як видачу благодійної допомоги.

Згідно закону благодійна допомога не підлягає оподаткуванню (якщо вона не перевищує 1930 гривень) і саме на суму 1930 гривень Агрохолдинг «Мрія» видає кожному пайовикові «допомогу». Тільки в Гусятинському районі, завдяки такій «сірій схемі» минулого року до бюджету було не сплачено більше 1 100 000 гривень податків, а у 2016-му ця сума значно зросла.

Але поки Тернопільські податківці їздитимуть на автівках Range Rover, агрохолдинг Мрія  і далі почуватиме себе “податковим офшором” в середині країни. 

15135707 10207821303591834 1290208683 n

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 55555 22.11.2016, 12:02
А де наші громадські активісти. Де ця грьобана люстрація. Де добробати з АТО щоб розхирячити цю Ахметовську банду.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ