Читайте нас в соціальних мережах

Хто і для чого наглядатиме за КП Тернопільської міськради? (документ)

Понеділок, 24 жовтня 2016 11:26
Нещодавно депутат тернопільської міської ради Іван Сороколіт зареєстрував проект рішення “Про Наглядові ради комунальних підприємств”.

Причиною такого нововведення є те, що, за словами депутата, 2 червня цього року Верховна Рада прийняла закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об’єктами державної та комунальної власності”, котрий передбачає утворення при комунальних підприємствах Наглядових рад.

- Які ці ради мають бути, з якими повноваженнями і хто в них входитиме – повноваження місцевих рад. Закон зобов’язує прийняти відповідні рішення у піврічний термін (грубо – до кінця січня 2017 року). До речі, співкоординатори проекту “Рейтинг комунальних підприємств Тернополя” Рустам Ергешов та Ігор Білик назвали відсутність Наглядових рад при тернопільських комунальних підприємствах одним з основних недоліків. Хоч рейтинг, звичайно, у певній мірі суб’єктивний, але, як директору КП “Тернопіль Інтеравіа”, мені було приємно зайняти у ньому перше місце (спільно з КП “Тернопільводоканал”),- каже депутат міськради Іван Сороколіт.

За словами Сороколіта, цю тему жваво обговорюють експерти не лише на місцевому, а й на загальнонаціональному рівні, такі як Іван Лукеря і Тарас Случик.

- У пропонованому проекті передбачається затвердити відповідне Положення “Про Наглядові ради комунальних підприємств”, котре передбачатиме “правила гри” у сфері контролю за діяльністю муніципальних підприємств. Проект передбачає можливість участі в наглядових радах представників від громадських організацій,- каже Сороколіт.

Депутат наголосив, що жодна з пропонованих у проекті норм не є аксіомою чи істиною. Спільно з колегами-депутатами, громадськістю, фахівцями та зацікавленими сторонами даний проект буде допрацьовуватись й удосконалюватись, як до прийняття так і після.

- Головне, щоб на виході тернополяни пишалися тим, що у них найпрозоріші та найефективніші комунальні підприємства,- підсумував депутат.

Ознайомитися із проектом рішення можна  ТУТ

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ