Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі значно подешевшали квартири (інфографіка)

П'ятниця, 12 серпня 2016 15:00
Зниження купівельної спроможності простих українців та затяжний спад економіки безпосередньо впливає на ринок нерухомості по усій Україні. Тернопільщина у цьому плані не є винятком.

За інформацією інформаційно-аналітичного центру "Олімп-Консалтинг", ціни особливо впали на соціальне житло, що побудоване у радянські часи. Вартість на нього знизилась у абсолютно всіх обласних центрах.

Загалом у період з липня 2015 по липень 2016 року вартість 1 м.кв. жилої нерухомості в західному регіоні зменшилася найменше у порівнянні з іншими регіонами країни – всього на 12,1%. Варто додати, що в нашому регіоні Тернопіль – другий після Львова за вартістю житла.

Так, у нашому місті 1 м.кв. житлової нерухомості ще минулоріч вартував $736, а зараз $644. Відтак, у відсотковому співвідношенні житло стало дешевшим на 12,5%.

Та значно довші квартири можна купити практично в кожному обласному центрі на заході – у Рівному, Чернівцях, Ужгороді, Хмельницькому, Луцьку та Івано-Франківську. Для прикладу, на Прикарпатті вартість 1 м.кв. житлової нерухомості коштує $481. Цей показник є найнижчим в Україні, в той час як житло у Тернополі й досі залишається доступним лише людям із чималими статками.

714530 1499544

інфографіка - "Канал 24"

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ