Читайте нас в соціальних мережах

Українці економлять на літньому відпочинку 2016

Вівторок, 05 липня 2016 10:28
Туристичні тенденції, що склались в Україні з початком дестабілізації політичної та економічної ситуації, поступово покращуються.

Тим не менше, більша частина населення країни все ще вимушена економити на своєму відпочинку, в зв’язку з чим продовжує тестувати нові способи проведення літніх відпусток за доступними цінами.

Статистичні показники, зібрані за допомогою ресурсу skidochnik.com.ua, платформи акцій, знижок та розпродажів зі всього Уанету, цього року суттєво зросла зацікавленість щодо готелів, які надають знижки на проживання та комплекс послуг. В результаті вартість проживання в них може бути зниженою наполовину, що дозволяє заповнити усі номери, що практично неможливо в нинішніх конкурентних умовах.

В 2016 році найчастіше курортники обирають відпочинок у Затоці та Коблево. Яскравою тенденцією літа 2016 став ажіотаж  на бюджетні бази відпочинку на Азовському морі, куди переважно їдуть сім`ями на тривалий термін.

Загалом, середня тривалість відпусток на курортах скоротилася майже в 2 рази: з двох тижнів, до одного, що також свідчить про тенденцію до економії.

Для жителів столиці України можна сказати, що серед них чітко відслідковується тенденція підвищення попиту на бази відпочинку під Києвом. Таким чином, кияни економлять час та гроші на проїзд, через що дозволяють собі кращі умови проживання та обирають апартаменти вищих категорій. Зазвичай, такий відпочинок триває 4-5 днів.

Окрім цього, постійно підвищується попит на відпочинок в горах Карпатах, де значне зниження цін на проживання, через низький літній сезон. Також туристи відзначають вищий рівень сервісу та меншу кількість людей, як важливі фактору вибору місця відпочинку.

Загалом, середня тривалість відпусток на курортах скоротилася майже в 2 рази: з двох тижнів, до одного, що також свідчить про тенденцію до економії.

Не дивлячись на те, що відпочинок за межами держави все ще знаходяться за межами доступності для більшої частини населення України, поступово повертається попит на горящі тури. Таким чином, під час російсько-турецької кризи наші співвітчизники відвідували Туреччину, де суттєво впали ціни.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ