Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині зросла середня заробітна плата

Четвер, 05 травня 2016 18:58
На Тернопільщині на 26,1% порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла середньомісячна заробітна плата.

 Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Степан Барна під час засідання колегії обласної державної адміністрації.

«Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника за січень-лютий 2016 року складала 3121 гривню і зросла в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 26,1%, - наголосив Степан Барна. -  Найнижчі темпи зростання середньомісячної заробітної плати за 2015 рік зареєстровано у Лановецькому (на 7,4%), Козівському (10,7%), Заліщицькому і Підволочиському (на 14% відповідно), та Бережанському (на 14,7%), - Відповідно й найнижча занрробітна плата у Лановецькому районі – 2410 грн., Підгаєцькому – 2446 грн., Заліщицькому – 2539 грн. та Козівському - 2540 грн. районах».

Очільник краю поінформував, що члени Ради сільгоспвиробників вирішили підняти середню заробітну плату на підприємствах галузі до 5 тисяч гривень.

«Я розумію, що в державній сфері це може бути проблемно, то в приватних фірмах багато недобросовісно поводяться з працівниками, - наголосив Степан Барна. - Я декларував і продовжує декларувати повну підтримку тим підприємцям, котрі показують добрі тенденції щодо росту заробітної плати.
Якщо на 20% зменшили податкове навантаження на податки, то бодай на 20% можна підняти заробітну плату!».

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ