Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільщина заборгувала за газ понад 750 млн. гривень

Четвер, 05 травня 2016 16:08
На колегії обласної державної адміністрації підбили підсумки опалювального сезону 2015/2016 року.

Як заважив начальник управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації  Михайло Олійник опалювальний сезон  в області проходив стабільно без виникнення аварійних ситуацій та виробничих неполадок.

«Протягом опалювального періоду працювало 1217 котелень, в тому числі 73 комунальні та 1144 відомчі, які опалювали 852 житлових будинки. Стовідсотково опалювались заклади соціальної сфери, в тому числі: 63 лікарні, 474 дитячі садочки та 842 школи», - зауважив Михайло Олійник.

Найбільшою проблемою області залишається загальна заборгованість за використаний природний газ. Станом на 1 квітня (з врахуванням боргів минулих років) вона становить 752,2 млн. гривень, основна частина якої складає заборгованість по субсидіях.

«Розрахунки за спожитий природний газ залишаються проблемним питанням для підприємств комунальної теплоенергетики. Після оплати природного газу, електроенергії та заробітної плати в підприємств не залишається коштів на проведення капітальних і поточних ремонтів, повноцінної підготовки до опалювального сезону 2016/2017 року, що може привести до виникнення проблем із забезпеченням споживачів опаленням і гарячою водою під час опалювального сезону, не дозволить забезпечити виконання заходів по скорочення споживання природного газу», - підсумував Михайло Олійник.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ