Читайте нас в соціальних мережах

У Тернопільському технічному університеті зміцнювали харчову промисловість

П'ятниця, 09 жовтня 2015 21:40
Цього тижня, 8-9 жовтня, у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя була проведена Міжнародна науково – технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості» присвячена 20 – річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії.

У даній конференції прийняли участь представники Тернопільської обласної адміністрацій та міської ради, представники Державного підприємства «Тернопільський науково – виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», керівництво університету, делегації науковців із всієї України та колеги з Польщі, а також представники підприємств харчової промисловості України.

Дана конференція проводилась з метою висвітлення основних результатів наукових досліджень, здобутків, відкриттів у харчовій науці за останні роки в Україні та світі, а також представлення досягнень провідними виробниками харчових продуктів. Разом з тим, у секціях конференції було висвітлено широке коло питань щодо безпеки, якості та експертизи харчових продуктів, стандартизації, сертифікації сировини і харчових продуктів в проекції нових національних законів.

«З метою зміцнення харчової промисловості України необхідно проводити роботу з модернізації та створенню виробничої бази для впровадження розроблених технологічних рішень, залученню інвестицій і нових технологій, вдосконаленню нормативної правової бази у сферах контролю якості та безпеки, стандартизації і сертифікації харчової продукції, - сказав голова організаційного комітету Олег Покотило.

«Закінчивши даний університет з великим задоволенням прийняв пропозицію участі у виставці харчової продукції, на конференції обговорили ряд питань, щодо наукового  підходу до виробництва харчових продуктів – поділився враженнями Гончар Михайло представник Волочиського хлібзаводу ТОВ «Агробізнес».

Також на конференції представники міської ради нагородили кращих працівників кафедри подяками.

Понад 100 представників конференції відзначили важливість проведеної науково-технічної конференції, яка сприяє встановленню нових наукових і творчих зв'язків та об'єднання науково-технічного потенціалу України для вирішення актуальних проблем харчової промисловості.

Закінчилась конференція сьогодні, 9 жовтня. На заключному пленарному засіданні учасники прийняли резолюцію: «Вважати пріоритетними завданнями в галузі харчової науки розвиток фундаментальних і прикладних досліджень, матеріально-технічної бази та підготовку висококваліфікованих кадрів для підприємств переробної галузі України».

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ