Читайте нас в соціальних мережах

Чи можна отримати кредит в МФО та не переплатити

Вівторок, 23 квітня 2024 14:51
Чи можна отримати кредит в МФО та не переплатити
Брати гроші у борг мало кому подобається, але інколи життєві обставини вимагають саме цього.

Звертатися до родичів не завжди зручно. По-перше, зайвих грошей в них може не бути, а, по-друге, доведеться пояснювати, чому вам потрібна та чи інша сума, та чи впевнені ви, що зможете повернути гроші вчасно. Якщо останнє не вдасться, добрі стосунки можуть бути зруйновані. Набагато простіше у скрутній ситуації звернутися до мікрофінансової організації, що кредитує населення на доволі лояльних умовах. Раніше такі компанії мали розгалужену мережу офлайн-офісів та видавали кредити готівкою, проте сьогодні їхня діяльність проводиться онлайн. 

Чому саме МФО

Окрім описаних варіантів, отримати гроші можна й у інший спосіб — звернутися до банку чи ломбарду. Проте вони не такі зручні:

  1. В ломбарді кредит видають тільки під заставу якоїсь коштовної речі, до того ж оцінюють її набагато нижче реальної вартості. Якщо ви не зможете повернути борг вчасно, заставу буде реалізовано, а гроші підуть на погашення боргу.
  2. Банки схвалюють позики тільки тим, хто може підтвердити наявність високого офіційного доходу. Позичальника перевірятимуть дуже уважно: можуть подзвонити на роботу чи родичам, запропонувати привести поручителя. 

Кредити МФО в цьому плані набагато кращі: 

  1. заявка подається онлайн, тож зберігається повна конфіденційність;
  2. жодних довідок не потрібно;
  3. сервіс доступний цілодобово та з будь-якої точки країни;
  4. погана кредитна історія не має значення;
  5. схвалення позики займає 10–15 хвилин;
  6. отримати можна навіть невелику суму, від 500 грн;
  7. повернути гроші легко у будь-який момент. 

Хоча МФО нараховують за свої послуги доволі великий відсоток, саме такий кредит може стати найкращим виходом, коли гроші потрібні негайно. 

Як не переплатити за позику в МФО

Відсотки за користування грошима, отриманими через мікрофінансову організацію, нараховуються щоденно, тому може здаватися, що переплата буде космічною. Проте насправді все не так погано:

  1. МФО не дають позики на довгий термін, лише на кілька місяців чи навіть днів. За такий період відсотки не стануть занадто великими.
  2. Щоб не сплачувати зайвого, варто точно розрахувати, яка саме сума потрібна та повернути її якомога скоріше. Зробити це можна навіть наступного дня, якщо гроші вам більше не знадобляться або ви знайшли інший спосіб розв’язання проблем. Жодних штрафів за це не передбачено.
  3. Більшість електронних сервісів, зокрема «Манівео», встановлюють для нових клієнтів майже нульову відсоткову ставку, тож ви взагалі нічого не сплачуватимете або переплата буде незначною.
  4. Деякі МФО дозволяють повертати борг частинами. Якщо скористатися цим, кінцева переплата буде набагато меншою.
  5. Для постійних клієнтів завжди є спеціальні пропозиції, що дозволяють суттєво зменшити відсоток по кредиту. 

З огляду на всі тонкощі, кредити в МФО є доволі вигідними та зручними, головне — повернути борг вчасно.