Читайте нас в соціальних мережах

Речовина дротаверин: від чого та як була синтезована

Середа, 27 березня 2024 19:35
Речовина дротаверин: від чого та як була синтезована
Розвиток хімічної промисловості дає можливість вдосконалюватися й медицині, яка отримує нові речовини для корекції певних станів хворих.

Це стосується й дротаверину, який є діючим компонентом деяких спазмолітиків. Один із таких – популярний препарат Но-шпа. Дізнатися, в яких аптеках поблизу та за якою ціною він є у продажу, можна за цим посиланням: https://liki.ua/ru/shop/brands/no_shpa-7807. Сайт Liki.ua допоможе знайти будь-який лікарський засіб за найкращою ціною.

Історія спазмолітика

Спазм порушує роботу органів, погіршуючи кровообіг. Частина тіла з гладкою мускулатурою, що сильно скорочувалась, не може повноцінно функціонувати. Віднайти ліки проти цієї проблеми люди намагалися ще до нашої ери, але, звичайно, їхні можливості були обмежені. У 19 році роль спазмолітика виконував опій, але через його вплив на ЦНС медицина значно скоротила його використання.

І тільки у 20 столітті було винайдено ефективні й безпечні спазмолітики та почалося їх промислове виробництво. Першим із таких був папаверин, перша партія якого була випущена на угорському заводі в 1930 р. А у 1961 році було синтезовано дротаверин, що мав більш виражений спазмолітичний ефект та менше побічних дій. Сьогодні він застосовується на території колишнього СРСР,  деяких країн Східної Європи та Азії. В США та Західній Європі дротаверин не використовують.

Застосування дротаверину сьогодні

У наш час дротаверин застосовується для зняття спазму гладкої мускулатури:

  • травної системи,
  • жовчних шляхів,
  • сечовидільної системи,
  • периферичних артерій,
  • судин головного мозку та ін.

Препарати з дротаверином використовуються в гінекології – при дисменореї, спазмі шийки матки, післяпологових переймах тощо. Вони мають застосування також при підготовці до проведення певних інструментальних досліджень.

Дротаверин – речовина спазмолітичної дії. Вона застосовується в медицині для зняття спазмів кишківника, сечового міхура, черевної порожнини та ін. Перед прийманням препаратів із дротаверином варто проконсультуватися з лікарем.



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ