Читайте нас в соціальних мережах

Що таке тактичний підсумок та яким він може бути

Вівторок, 19 березня 2024 20:04
Що таке тактичний підсумок та яким він може бути
В польових умовах вкрай необхідно мати швидкий доступ до зброї та особистих речей.

З цим допоможуть тактичні підсумки. Цей аксесуар вже давно став невід’ємною частиною екіпірування військовослужбовців та спец призначенців, а ще їх уподобали рибалки, мандрівники та страйкболісти. В підсумках можна переносити та зберігати зброю, набої, документи та інші речі. Вони підкуповують своєю компактністю, зручністю та функціональністю.

Такі аксесуари потрібні під час навчань та проведення бойових задач. Вони стануть у нагоді під час походів та активного відпочинку на природі. До того ж з ними зручно ходити на рибалку та полювання.

Що таке тактичні підсумки

Підсумки – це невеликі за розміром сумки, які призначені для переносу та зберігання самих різних речей, від документів, до гранат і набоїв. Їх можна закріплювати на поясі, розрузці, рюкзаку, плитоносці, стегновому поясі. Для фіксації використовується система MOLLE, яка зарекомендувала себе якнайкраще.  Завдяки ній можна легко відстібнути підсумок та повісити новий.

В залежності для чого саме призначені аксесуари, вони можуть мати різні розміри та форму. Це робить оснащення військового краще, адже кожна річ знаходиться в окремому відділені та до неї є легкий доступ.

В сьогоднішніх умовах підсумки такі ж важливі, як і інше екіпірування, таке як тактичні окуляри, рукавиці, військовий одяг, плитоноски, бронепластини та бронежилети. До речі, чудовий вибір останніх є на https://balistyka.ua/bronezhelety. Ми ж пропонуємо детальніше розібратися в тому, які бувають підсумки.

Різновиди підсумків

Аксесуари один від одного відрізняються розміром та формою. Проте всі вони зроблені таким чином, щоб максимально захистити вміст від негоди, перепадів температури та складних умов використання. Здебільшого сумки повторюють контури тих речей, для яких вони призначені. Завдяки цьому їх переноска та вивільнення буде максимально простим, без ризиків пошкодження. В залежності від призначення підсумки можуть бути для зброї чи для особистих речей.

Види підсумків для зброї:

  • Для магазинів набоїв. В них зручно зберігати та можна швидко дістати магазини для автоматів та пістолетів. Сумка повторює їх контур;
  • Для гранат. Це дуже міцні аксесуари, в яких військові та спецпризначенці переносять ручні та гранатометні гранати;
  • Для набоїв. Вони підходять для патронів від автоматів та гвинтівок;
  • Для кайданків. Це спеціальні аксесуари, в яких переносять та зберігають наручники. Зазвичай ці моделі носять поліціянти, охоронці та спецслжбовці.

Таке спорядження дає змогу людині швидко дістатися до зброї чи перезарядити її.

Та є й інші підсумки, які використовуються для особистих речей:

  • Медичні. В них зберігається аптечка з лікарськими засобами та приладдям;
  • Адміністративні. Це аксесуари, що призначені для перенесення документів, вони добре захищені від вологи;
  • Для турнікетів та джгутів. Дають швидкий доступ до матеріалу, який зможе спинити кровотечу;
  • Для рації або телефону. Це по суті чохол на приладдя для зв’язку;
  • Для пляшки або термосу. Зручно переносити ємності з водою;
  • Для газового балончику. Використовується для зберігання перцового або газового балончику;
  • Для котелка. Комфортно транспортувати ємність для їжі. Часто використовується туристами та альпіністами;
  • Для протигазу. Сумка, яка розрахована на зберігання протигазу, який може бути потрібним у випадку пожежі чи задимлення;
  • Утилітарні. Це універсальні моделі, які не мають чіткого призначення. Зазвичай вони мають прямокутну форму та добре захищають вміст від дії зовнішнього оточення.