Читайте нас в соціальних мережах

Механічні тонометри проти тонометрів на зап'ясті: ретельний аналіз для обізнаного вибору

Четвер, 07 березня 2024 11:11
Механічні тонометри проти тонометрів на зап'ясті: ретельний аналіз для обізнаного вибору
Для вимірювання артеріального тиску тонометри відіграють головну роль.

Це особливо важливо як самих людей, так охорони здоров'я. Тонометри вимірюють тиск, який чинить на стінки артерій кров, що циркулює. Для виявлення та постановки більш точного діагнозу, такого як, наприклад, гіпертонія та його подальшої діагностики, цей вимір є вкрай важливим. Існує багато різних типів тонометрів.

І ми проведемо аналіз між двома, а саме:

•        Механічні тонометри.

•        Тискоміри на зап’ясті.

Механічні тонометри

Принцип роботи механічних тонометрів полягає в ручному надуванні манжети, одягненої на руку пацієнта, за допомогою неодноразового натискання на гумову грушу, що допомагає повітрю наповнити манжету. У момент влучення повітря в манжету, кровотік в артерії тимчасово припиняється. Після цього лікар терапевт прослуховує через стетоскоп, який розташований над плечовою артерією, звуки, що вказують на верхній та нижній тиск, для з'ясування ритмів роботи серця. Верхнє медичною мовою називається систолічне, а нижнє – діастолічне.

  

Переваги механічних тонометрів:

•        Рентабельність.

•        Автономність.

•        Точність.

 

Розглянемо першу перевагу механічних тонометрів – рентабельність. Тонометри механічні Med-magazin, за своєю суттю, актуальніші і не поступаються електронним або автоматичним. Тим самим більше переваги їх доступу надається невеликим медичним установам.

Друга важлива перевага – це автономність роботи таких приладів. Оскільки живлення механічних пристроїв не залежить від електрики або батарейок, це дозволяє їх використання у віддалених регіонах чи місцях, де джерела живлення обмежені.

Третьою перевагою можна назвати точність. Якщо заздалегідь навчені фахівці підібрали потрібне калібрування, то при використанні механічні тонометри можуть показувати більш точні результати вимірювання артеріального тиску.

  

Тонометр на зап'ясті

Це невеликий і повністю автоматичний прилад, що кріпиться на зап'ясті. Індекс тиску вимірюють на променевій артерії, що прилягає до передпліччя і кисті. Механізм роботи схожий на тонометр на руку, такий прилад зручний у домашніх умовах, оскільки не вимагає спеціальних навичок. Компактний і легкий пристрій дозволяє зручно використовувати наручний тонометр вдома, на роботі або в дорозі.

  

Переваги:

·       На даний час багато моделей тонометрів, окрім правильного й точного вимірювання артеріального тиску, також автоматично виявляють порушення, зокрема: серцева аритмія. Завдяки регулярному моніторингу за допомогою такого тонометра можна ефективно виявити можливі ранні захворювання, пов’язані з тиском і системою кровообігу. Це прилад, який підійде кожній людині, яка за власним знанням і через наявні серцево-судинні захворювання хоче або повинна контролювати свій артеріальний тиск.

·       Незважаючи на очевидні переваги, пристрій має істотні недоліки. Більшість приладів з кріпленням на зап'ясті дають досить точні результати з більшою точністю. Часто людина бачить нормальний показник тиску при розвинулися ускладненнях гіпертонії або високого артеріального тиску, хоча насправді показники в нормі.

 

Щоб підвищити точність показань приладу, потрібно, щоб рука, на якій встановлений тонометр, знаходилася в області серця. Пам'ятайте, що різниця в положенні кисті (навіть кілька сантиметрів) може призвести до похибки в результатах дослідження (до 10 мм рт. ст.). При накладенні манжети артеріальний тиск значно вище, ніж у положенні кисті. серця, показники тесту будуть змінені у вищу сторону, якщо нижче - у нижню. Він дозволяє вимірювати артеріальний тиск лежачи на спині, але навіть у цьому випадку важливо стежити, щоб прилад у вашій руці знаходився в серці.

Він сам надуває манжету до відповідного значення та виконує вимірювання, а повітря, що залишилося з манжети, автоматично видаляється. Результати вимірювання виводяться на екран приладу. Цей пристрій дуже простий у використанні.

  

Що вибрати?

Оскільки існує велика невизначеність обсягу контролю, експерти не рекомендують використовувати такі прилади для систематичного контролю тиску чи самоконтролю. Для постійних вимірювань без відвідування лікаря краще вибрати тонометр за зап’ясті.

Цей тискомір р є одним з найбільш затребуваних медичних приладів. Таку модель вибирають в основному через невеликі розміри - його можна носити з собою, що дуже важливо для людей, які мають проблеми з тиском. Цей тонометр, розміщується на зап’ясті. Завдяки цьому вам не доведеться турбуватися про розмір манжета, як у випадку з плечовою моделлю.

В асортименті мед магазину представлений ряд різноманітних приладів, у тому числі сучасні наручні тонометри - ідеальні для приватного використання, вимірювання артеріального тиску самостійно, а також у кабінетах лікарів, процедурних, медичних закладах та установах.

Мед-магазин пропонує прилади з різними розмірами манжети. пропонує тонометри, якими надзвичайно легко та інтуїтивно зрозуміло користуватися. Великі екрани, якими оснащені наші пристрої, надають користувачам всю необхідну інформацію в чіткій і розбірливій формі. Інноваційні системи та точно розроблений механізм роботи пропонованих тонометрів забезпечують точність отриманих результатів, що значно підвищує ефективність контрольно-профілактичних заходів.

Ми запрошуємо людей, які щодня борються з хворобами, а також їхніх опікунів, які дбають про благополуччя своїх близьких, відвідати медичний магазин для зручних онлайн-покупок. Наш інтернет-магазин орієнтований на колекцію високоякісного обладнання, яке є сучасним і виробляється компаніями, що займають міцні позиції на ринку.