Читайте нас в соціальних мережах

Що таке система зворотного осмосу

П'ятниця, 01 березня 2024 18:26
Що таке система зворотного осмосу
Пристрої для очищення питної води з кожним роком стають необхідними все більшій кількості людей. Але як же обрати, яка із них підійде вам якнайкраще?

Спеціалісти компаній-виробників, перш ніж визначити систему саме для вас, зроблять аналіз рідини, щоб обраний продукт працював із максимальною ефективністю. А зараз ви можете дізнатися найнеобхіднішу інформацію про кожен фільтр зворотного осмосу. Ціна на фільтри для питної води, купити які можна на сайтах, відрізняється залежно від характеристик.

Моделі з 4 та 5 ступенями очищення

Такі системи працюють, як правило, в декілька етапів:

  1. Перший ступінь очищення. У всіх приладах встановлений фільтр зі спіненого поліпропілену. Він затримує на своїй поверхні видимі забруднення – пісок, іржу і т. д.
  2. Другий ступінь, вугільна фільтрація. Цей фільтр являє собою гранули вугілля, отриманого зі шкаралупи кокосового горіха. Він видаляє хлор і хлориди, знижує концентрацію солей важких металів.
  3. Третій ступінь, пресоване вугілля. У складі цього фільтра пресоване активоване вугілля. Він видаляє залишки важких металів, мікроорганізмів і т.д.
  4. Четвертий ступінь, зворотний осмос. Спеціальна мембрана пропускає крізь себе лише молекули води та кисню, при цьому забруднені залишки зливаються у каналізацію. Це виключає будь-яку можливість попадання до споживача неналежної якості.
  5. П’ятий ступінь, постфільтрація. Вугільний постфільтр доочищує воду перед потраплянням до кінцевого споживача, забираючи неприємні запахи, присмаки, структурує воду.

Зазвичай ці етапи присутні у всіх трьох видах систем зворотного осмосу для очищення питної води – із накопичувальним баком, прямопотоковим, із резервуаром у закритому корпусі.

Пристрої з 6 та 7 ступенями очищення

Існують також фільтри для систем зворотного осмосу і з більшою кількістю ступенів. До п’яти вже відомих нам ступенів додається мінералізація води, цей ступінь покращує смакові якості води, збагачує кальцієм і магнієм, вирівнює жорсткість і рівень pH. 

Додатково присутній біокерамічний картридж іонізації води, іноді замість цього приладу встановлюють інший – структуризатор води. Він робить вихідний продукт м’якшим, насичує його киснем.

Деякі моделі фільтрів зворотного осмосу оснащені манометрами, насосами на випадок, якщо необхідний тиск у 2,8 атм. буде відсутнім у системі водопостачання. Побутові фільтри зо добу здатні обробити від 100 до 280 л води. У всій лінійці фільтрів зворотного осмосу є і такі, які придатні до монтажу у приміщеннях, де завжди багато людей – наприклад, державні організації, підприємства.

Встановлення систем фільтрації допоможе покращити якість води та зберегти своє здоров’я, користуючись звичайною рідиною з крана. Використання таких пристроїв корисне для усіх дорослих та особливо дітей.