Читайте нас в соціальних мережах

"Монастириський район на найближче майбутнє забезпечений", - заявив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш (відео)

Субота, 04 квітня 2020 10:16
Вчора, 3 квітня, Тернопільську область з робочим візитом відвідав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Чиновник побував у Тернопільській університетській лікарні, а далі у Козівській районній лікарні. У Монастириську районну лікарню, де сьогодні найбільше в області хворих на коронавірус, та найгірше забезпечення, Віктор Ляшко не поїхав.

Про візит високопосадовця на Тернопільщину, а також ситуацію із забезпеченням лікарень області на час пандемії, розповів Володимир Труш, голова ТОДА. 

"Для Монастириського району він забезпечений настільки, наскільки його можна було забезпечити на сьогодні, - наголосив голова ТОДА. - Він має засоби індивідуального захисту, маски двох типів, має також і ШВЛ про які ми вже всі згадували. На найближче майбутнє він забезпечений. Ми бачимо по цьому району по останніх двох днях, що хвиля виявлення COVID-2019 реально спала, ми зараз очікуємо по області , що буде підніматися ця хвиля. Ну це є звичайно, тому що COVID-2019 поширюється в гіперболічній залежності, тому ми від того нікуди не дінемося". 

Також голова ТОДА прокоментував візит Віктора Ляшка у Козівську районну лікарню. 

"Командою МОЗу, без нашого відома, вони запропонували з'їздити у Козівську районну місцеву лікарню, - сказав Володимир Труш. - Ми приїхали і побачили реальну картину. Тобто в районі, яка є сьогодні. В цій районній лікарні є достатньо засобів індивідуального захисту саме сьогодні, костюмів, ми бачили як працюють медики в цих костюмах. Якраз померла жінка з цього району , її поховали, був летальний випадок в тому числі від COVID- 2019 і ми побачили реальну роботу лікарів, які вдягнені у ці костюми і які працюють і також почали вже в цю лікарню поступати люди з підозрою на COVID-2019".

Журналістів також цікавило питання про стан хворих на коронавірус у Тернопільській області. 

"Стан хворих протікає легко, у 80-ти відсотків хворих безсимптомно проходить протікання хвороби, ці люди перебувають на самоізоляції, - наголосив Володимир Труш. - Є тільки буквально 10 чи 20 хворих, які перебувають у лікарнях їх стан середній і задовільний відповідно. Сьогодні по-моєму тільки одна людина була підключена до кисню, а решта не потребували ШВЛ апаратів". 

Детальніше у сюжеті Тернопіль 1.

 

 

 

 

Додати коментар