Читайте нас в соціальних мережах

Назвали перелік продуктів, які найбільше подешевшали у липні

Вівторок, 13 серпня 2019 15:01
У липні ціни на продукти знизилися на 0,3%. Про це свідчать дані альтернативного державного дослідження.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook директор Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Найбільше в липні подешевшали овочі, а саме: цибуля – на 28,1%, морква – на 23,1%, буряк – на 16,2%, картопля – на 12,2% і капуста – на 8,5%.

На 0,4% знизився в ціні рис, на 0,3% – свинина та молоко, на 0,2% – сметана, олія і сало. На 0,1% знизилася у ціні яловичина, а також  кисломолочні сири та вершкове масло.

Водночас, за даними моніторингу, на 12,7% зросли в ціні яйця, на 5,9% – яблука й на 2,8% – цукор.

Також подорожчали на 0,9% житній та пшеничний хліб із борошна вищого ґатунку, а також пшоно, на 0,7% – пшеничний хліб із борошна першого ґатунку, макарони, куряча тушка, варена ковбаса та морожена риба, на 0,5% – батон, на 0,4% – гречка, борошно та куряче філе, на 0,1% – манка і ячна.

"Продовжує зростати хлібний кошик і крупи, за виключенням рису", – зазначив Олексій Дорошенко.

За його словами, хліб буде дорожчати до кінця цього року. Ціна на яйця також зростатиме все друге півріччя 2019 року.

"Овочі борщового набору будуть найдешевшими до кінця серпня після чого почнеться або плавний, або карколомний, як і в деякі попередні роки, підйом до гори", – додає експерт.

Також Олексій Дорошенко нагадує, що за даними офіційної статистики, споживчі ціни в липні 2019 року, у порівнянні з червнем, знизилися на 0,6%, а з початку року зросли на 3%.

Споживчий ринок охоплює продукти, алкогольні та безалкогольні напої, сигарети, комунальні послуги, транспорт, медицину, товари для дому, відпочинок та все інше, що споживається в домашньому побуті.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ