Читайте нас в соціальних мережах

Важлива інформація для тернополян, які мають автомобілі на "єврономерах"

П'ятниця, 09 серпня 2019 16:06
Менш як три тижні залишилося у власників автомобілів на «єврономерах», щоб розмитнити свої авто. Про це нагадали у Головному управлінні ДФС у Тернопільській області.

Тернопільська митниця ДФС повідомляє, що з 22 серпня цього року вступають у дію нові санкції за порушення митного законодавства при ввезенні транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення у режимах «транзит» та «тимчасове ввезення».

Як зазначив заступник начальника – начальник управління протидії митним правопорушенням Тернопільської митниці ДФС Володимир Петрук, при перевищенні строку доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тис. гривень.

Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягатиме 170 тис. гривень або такі авто будуть конфісковані.

Також передбачено відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого транспортного засобу у комерційних цілях.

При такому порушенні доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 34 тис. гривень.

З 25 листопада 2018 по 4 серпня 2019 року Тернопільською митницею ДФС оформлено 4 488 транспортних засобів на єврономерах. До бюджету надійшло майже 279 млн гривень.

«Зараз ми простежуємо дуже низьку активність в оформленні транспортних засобів на іноземній реєстрації не лише на теренах нашої області, але й у країні загалом. Так, починаючи з 24 травня по 4 серпня цього року, працівниками Тернопільської митниці ДФС було оформлено лише 14 автомобілів на іноземній реєстрації, так званих «євроблях». Хочу наголосити, що громадянам не варто зволікати з митним оформленням, адже часу залишилось обмаль», - зазначив Володимир Петрук.

Легалізувати свій транспортний засіб можна у: відділі митного оформлення №1 митного посту «Тернопіль – центральний», який знаходиться за адресою вул. Текстильна, 28а, або у відділі митного оформлення №2 митного посту «Тернопіль – центральний» - вул. Текстильна, 38.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ