Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі чергова жертва телефонного шахрая втратила 20 000 гривень

Середа, 15 травня 2019 18:48
Попри всі застереження правоохоронців шахрайська схема "Ваш син у поліції" продовжує працювати. У Тернополі на "гачок" аферистів потрапила пенсіонерка та втратила "кругленьку" суму.

У поліції розповіли, як працює афера. До громадян телефонують невідомі, які представляються родичем або поліцейським. Додзвонювач повідомляє про те, що родич причетний до злочину і йому загрожує кримінал.

Після цього слухавку може взяти інший аферист й сказати "Я в халепі, допоможи". Зазвичай співрозмовник говорить не чітко, аби стурбовані громадяни перепитали й напевне сказали ім’я родича. Вже завдяки цій інформації аферист може маніпулювати жертвою.

Далі розмову продовжує псевдополіцейський, який пропонує вирішити ситуацію – заплативши чималі кошти. У схвильованому стані, люди не думають задавати чіткі питання, які б стосувалися родичів, аби перевірити достовірність інформації.

Від такого роду злочину потерпіла й 89-річна тернополянка. Про подію повідомив онук, якого намагалася врятувати старенька.

За словами потерпілої на стаціонарний телефон зателефонував невідомий, який запевнив пенсіонерку, що її онук винуватиць ДТП й тепер йому загрожує кримінал.

Аби уникнути відповідальності треба заплатити 20 000 гривень. Жінка погодилася й вже через деякий час на її порозі стояв невідомий чоловіком, якому вона передала готівку.

Через пів години ошукана старенька зв’язалася з онуком, який спростував цю інформацію. За допомогою сони звернулися до правоохоронців.

За фактом шахрайства поліцейські відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Правоохоронці вкотре застерігають краян не довіряти незнайомцям і ретельно перевіряти будь-яку інформацію.

– Не впадайте у паніку, випитуйте якомога більше деталей про неприємні обставини, попросіть людину, яка вам зателефонувала, назвати ім’я вашого рідного і відповісти на запитання особистого характеру, – інформують у відділі комунікації поліції Тернопільської області. – Як правило, з вами не захочуть більше спілкуватися.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ