Читайте нас в соціальних мережах

Топ-3 продуктів, які подешевшали на Тернопільщині у січні 2019

Середа, 20 лютого 2019 12:02
Ціни на споживчому ринку області в січні 2019 року у порівнянні з груднем 2018 зросли на 1,1%, по Україні – на 1,0%.

Водночас на 4,9% подешевшав цукор, на 0,4% – риба та продукти з риби, на 0,1% – сири. Про це повідомили в Головному управлінні статистики у Тернопільській області.

"На споживчому ринку області в січні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в цілому зросли на 2,1%. Найбільше (на 23,2%) подорожчали овочі. На 5,9% зросли в ціні фрукти, на 1,5–1,2% – хліб, продукти переробки зернових, яйця. Крім того, на 0,9–0,3% стали дорожчими масло, безалкогольні напої, сметана, м’ясо та м’ясопродукти, молоко, олія соняшникова", – йдеться у повідомленні.

Як інформують в управлінні статистики, ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 2,3%, у т.ч. тютюнові вироби – на 4,5%, алкогольні напої – на 0,2%.

Одяг і взуття подешевшали на 4,6%, зокрема, одяг – на 5,3%, взуття – на 3,7%, що пов’язано із сезонними знижками товарів зимового асортименту.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,5% відбулося головним чином шляхом підвищення тарифів на водопостачання на 10,6% та каналізацію на 7,2%.

У сфері охорони здоров’я ціни підвищилися на 0,9%, у т.ч. вартість амбулаторних послуг зросла на 1,6%, фармацевтичної продукції – на 0,7%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 1,1% в основному спричинено здешевленням палива та мастил на 5,6%. Разом з тим підвищилася вартість перевезень залізничним та автодорожнім транспортом (на 4,3% та 1,3% відповідно).

У сфері зв’язку ціни зросли на 2,4%, що пов’язано з подорожчанням місцевого телефонного зв’язку на 18,3% та поштових послуг на 14,3%.

Послуги ресторанів та готелів стали дорожчими на 2,6%.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ