Читайте нас в соціальних мережах

"Взимку показник кількості пожеж залишається на стабільно високому рівні": рятувальники розповіли причини займань у помешканнях

Вівторок, 04 грудня 2018 18:35
Взимку показник кількості пожеж, які щодня виникають у житловому секторі країни залишається на стабільно високому рівні. Як наслідок – в рази збільшується число загиблих людей, кажуть рятувальники.

Так, тільки упродовж вихідних 1-2 грудня вогонь забрав життя 20-х українців.

Зазвичай, причиною виникнення займань у помешканнях громадян є нехтування самими ж людьми елементарних правил пожежної та, в першу чергу, власної безпеки.

Паління у ліжку, перенавантаження або несправність електромережі часто призводять до пожеж у побуті. Крім того, нерідко для обігріву власних домівок люди використовують саморобні або несертифіковані електрообігрівачі, а також порушують правила експлуатації пічного опалення.

Заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до людей з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

- не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
- якщо ви обігріваєте помешкання за допомогою пічного опалення, обов'язково перевірте його справність;
- слідкуйте за станом та справністю електромережі;
- у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
- не паліть у ліжку;
- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

Прес-служба ДСНС України

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ