Читайте нас в соціальних мережах

Лід починає танути: рятувальники попереджають тернополян про небезпеку

Понеділок, 03 грудня 2018 16:40
У зв'язку із потеплінням на водоймах почав танути льодовий покрив, товщина якого вже є небезпечною.

Прогулянки, катання на ковзанах або зимова риболовля у таких умовах є небезпечними для здоров’я та життя людей, кажуть рятувальники. 

Проте, з їх слів, громадяни здебільшого ігнорують елементарні правила безпеки та виходять на тонку кригу, що і стає причиною трагічних наслідків. 

– Шановні рибалки! Зважайте на застереження рятувальників, не нехтуйте правилами безпеки на зимових водоймах. Таке спокійне і дуже приємне заняття є небезпечним, адже приховує загрозу – у будь-який момент можна опинитися у крижаній воді. Ваше правильне і свідоме поводження на кризі посприяє уникненню неприємностей на зимових водоймах. Пам’ятайте, лід буває надзвичайно підступний! Не забувайте про безпеку власного життя та заборону виходити на лід в нетверезому стані. Ні в якому разі не дозволяйте дітям самостійно без нагляду дорослих бавитись на кризі. Дбайте, щоб ваше улюблене заняття не стало «крижаною» пасткою для вас, – повідомляють в прес-службі ДСНС. 

У випадку, якщо ви все ж провалилися під лід:

- не піддавайтеся паніці, утримуйтеся на плаву, уникаючи занурення з головою;
- кличте на допомогу;
- намагайтеся вилізти на лід, широко розкинувши руки, наповзаючи на край льоду грудьми і почергово витягуючи на поверхню ноги;
- намагайтеся якомога ефективніше використати своє тіло, збільшуючи ним опорну площу;
- вибравшись на лід, перекотіться і відповзайте в той бік, звідки ви прийшли, де міцність льоду вже відома.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ