Читайте нас в соціальних мережах

"Людина живе доти, доки її пам'ятають": на четверту річницю загибелі Віктора Гурняка в Тернополі відбудеться поминальна служба

Четвер, 18 жовтня 2018 10:25
У Тернополі вшанують пам'ять відомого тернополянина, який віддав життя за Україну. Віктор Гурняк – український фотокореспондент, військовик та пластун – загинув чотири роки тому.

В п’ятницю, 19 жовтня, о 8:15 в Катедрі, відбудеться поминальна Служба Божа на четверту річницю загибелі Віктора Гурняка. Про це у Facebook повідомив тернопільський пластун Назар Зелінка.

– Вшануймо, спільною молитвою, світлою пам'яттю!!! "Людина живе доти, доки її пам'ятають", – йдеться у дописі.

До слова, напередодні, у Тернополі відкрили меморіальну дошку бійцю АТО, фотокореспонденту та пластуну Віктору Гурняку. Її розмістили на будівлі Тернопільського Пласту.

Нагадаємо, що Віктор навчався у 27-й загальноосвітній школі в Тернополі, згодом у Технічному коледжі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Як волонтер упродовж останніх місяців він збирав кошти і закуповував необхідні речі, допомагав із транспортуванням і самостійно доправляв вантажі, забезпечуючи необхідним спорядженням бійців "Айдару" та інших батальйонів у зоні АТО.

У липні Віктор став співзасновником військово-патріотичної організації "Український легіон". У вересні пішов служити добровольцем до батальйону "Айдар".

Загинув о 10:10 ранку 19 жовтня 2014 від мінометного снаряду, коли під обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Слов'яносербського району Луганської області.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ