Читайте нас в соціальних мережах

На честь студента, який трагічно загинув біля Донецького аеропорту, в тернопільському вузі відкриють меморіальну аудиторію

Середа, 10 жовтня 2018 16:40
Тернополян запрошують взяти участь у відкритті меморіальної аудиторії Степана Стефурака, студента Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, який героїчно загинув 22 вересня 2014 року, беручи участь у захисті підступів до Донецького аеропорту.

Степан Стефурак, уродженець Івано-Франківщини, восени 2012 року став студентом Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя факультету економіки та підприємницької діяльності за напрямом підготовки "Фінанси і кредит", повідомляють організатори.

На першому курсі навчання Степан Стефурак прийняв посвяту у козаки обласного осередку ВГО "Українське Реєстрове Козацтво". У грудні 2013 року під час Революції Гідності був активним учасником Самооборони Майдану Тернопільщини, охороняючи вночі громадський порядок, а зранку приступаючи до занять в університеті.

Пізніше допомагав протестувальникам на Майдані у Києві. Навесні Степан став добровольцем "Правого сектору" Тернопільщини, а влітку 2014 року пройшов військовий вишкіл та поповнив лави Добровольчого Українського Корпусу у зоні АТО.

У вересні 2014 року Степан розпочав новий навчальний рік, вирішивши змінити стаціонарну форму навчання на заочну. 22 вересня 2014 року Степан Стефурак загинув у селі Піски Донецької області при виконанні бойового завдання.

Початок заходу о 12.00 год в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя (вул. Руська, 56, навчальний корпус №2).

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ