Читайте нас в соціальних мережах

В останню п’ятницю серпня тернопільські велосипедисти зберуться на Театральному майдані

Четвер, 30 серпня 2018 18:20
Тернопільських велосипедистів  запрошують долучитися до всесвітньої велоакції "Критична маса". Відбудеться захід 31 серпня на Театральному майдані о 18:00. Організовує пробіг "ВелоТернопіль".

Ця велосипедна подія відбувається в останню п'ятницю кожного місяця у сотнях містах по всьому світу. Учасники спонтанно обирають маршрут пробігу та колоною їдуть містом. В такий спосіб мешканці міст привертають увагу до питання екологічного транспорту, безпеки на дорозі та наявності у місті велодоріжок.

У Тернополі "Критична маса" відбувається кожної останньої п’ятниці місяця о 18:00. Учасники заїзду вчаться долати небезпечні та складні ділянки, а також спілкуються про майбутнє велосипедної інфраструктури міста.

– Ми хочемо популяризувати вільне та чисте переміщення людей у місті за допомогою велосипеда. Однак, на акцію приїжджає мало людей. В нас була ідея збирати на цих заходах пожертви на втілення хороших велозадумів, наприклад, наліпки для інформування водіїв авто про уважне ставлення до велосипедистів на дорозі та дотримання безпечної відстані при обгоні та поворотах 1,5 метри,  – розповідають "Тернополянам" організатори.

Активісти пропонують всім охочим долучитися до команди «Вело Тернопіль» для покращення та розвитку веложиття в нашому місті. Заповнити анкету можна за посиланням.

Дізнатися детальнішу інформацію, або зв’язатися з організаторами заходу можна на сторінці події у Facebook.

Довідково:

Критична маса (англ. Critical Mass) — велосипедна подія, що зазвичай проводиться в останню п'ятницю кожного місяця у більш ніж 300 містах по всьому світу. Ця ініціатива вважається частиною соціального руху.

Метою події є популяризація велосипедного транспорту, привернення уваги автомобілістів до велосипедного руху в місті, боротьба за екологічно чистий транспорт.

Велопробіг "Критична маса" в інших містах України не проводився до 2014 року, проте влітку 2014 заїзди критичної маси пройшли у Києві (21 червня), Рівному (27 червня), Одесі (31 травня), Хмельницькому (28 червня), Харкові (5 липня). Цього ж літа акція відбулася в Кривому Розі та Чернігові. В Києві та Одесі акції стали проводитись періодично.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ