Читайте нас в соціальних мережах

Деталі по справі хлопця з Тернопільщини, який тікав з призовного пункту й випав з вікна

Понеділок, 21 травня 2018 16:53
Із призовного пункту Тернопільського військкомату 20 травня тікав призовник, проте йому не вдалося безпечно залишити приміщення і хлопець упав на дах сусідньої будови й сильно травмувався.

Про це розповіли 21 травня під час брифінгу представники Тернопільського обласного військового комісаріату.

— Окрім того, що чимало батьків приходять до правоохоронних структур Тернопільщини і скаржаться на те, що їхніх чад забирають на військову службу, у нас нещодавно трапився й набагато трагічніший випадок. 20 травня в призовному пункті Тернопільського обласного військкомату Бірковий Олег Андрійович,намагаючись самовільно залишити розташування, здійснив спробу спуститися із туалету по карнизу з п’ятого на перший поверх будівлі. В ході втечі хлопець упав на дах сусіднього клубу. На сьогоднішній день потерпілий, який був призваний Бережанською РПК, перебуває в лікарні Тернополя, — розповів військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату полковник Леонід Нечипорук.

Пан Леонід наголосив, що, у зв’язку зі значними травмуваннями, медики висунули хлопцеві наступний діагноз: політравма – перелом двох кісток лівого передпліччя; компресійний перелом хребця Л1 зі зміщенням другого ступеня; перелом правої п’яткової кістки.

Детальніше про горе призовника, для якого бажана воля переворилася на лікарняне ліжко, розповів військовий комісар Бережанського об'єднаного військового комісаріату підполковник Володимир Богданов.

— Хлопець, який народився у 1992 році, до 2015 року мав право на звільнення від строкової служби за різними обставинами. Коли термін відстрочки у нього закінчився, хлопець не з’являвся до військкомату. Ми знайшли втікача та направили його до обласного збірного пункту для проведення контрольного медогляду. Якби призовник успішно його пройшов, то він надалі би вирушив на місце відбуття строкової служби. На жаль, я не розумію, що спонукало хлопця тікати. В мене є немалий досвід проходження військової служби та участі в АТО, тому я ніяк не можу зрозуміти, чому люди на марне калічать себе, лиш би не служити, — розповів Володимир Богданов.

Пан Володимир також наголосив, що незабаром має бути проведено розслідування з метою ще раз з’ясувати справжню причину того, чому хлопець вирішив екстремальним шляхом вибиратися за межі призовного пункту. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ