Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни перенесуться в минуле під час ночі в музеї

П'ятниця, 11 травня 2018 13:39
Побачити на власні очі, як колись жили люди на Тернопільщині, доторкнутися до виробів дідів-прадідів чи власноруч спробувати себе у давніх ремеслах кожен бажаючий може під час ночі в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї, яка відбудеться 17 травня.

Під час «Музейної дивоночі», яка присвячена Міжнародному дню музеїв, гостей чекає чимало цікавих квестівів, конкурсів, а також майстер-класів: художній текстиль, пов’язування хустки та намітки, вибійка по тканині, прасування домотканого полотна рубелем, плетення квіткових вінків, прядіння.

— Вже декілька років поспіль ми долучаємося до акції «Ніч у музеї», в рамках якої у стінах нашого приміщення відбувається немало цікавих заходів. Ми спостерігаємо, що до нашого закладу переважно приходять діти, яким цікаво дізнатися й побачити, як жили наші пращури. Саме тому під час ночі в музеї спеціально для діток ми хочемо організувати низку майстер-класів, а не обмежитися суто екскурсією. Ми хочемо, аби дітлахи спробували своїми руками сплести серветку чи вінок із польових квітів, висукати нитку, — розповіла завідувачка відділу науково-просвітницької роботи Тернопільського обласного краєзнавчого музею Наталія Українець.

IMG_0278.JPG

Жінка наголосила, що на захід має прийти особливий гість – художник та член Національної спілки художників України Олег Курдибаха, який навчатиме маленьких та дорослих гостей ткати на станку гобелени. Окрім цього, під час урочистої ночі тернополяни зможуть також помилувати виставкою оригінальних гобеленів.

IMG_0280.JPG

Додати коментар