Готували смаколик 6 травня під час фестивалю «Тернопільська Брама» протягом близько 5 годин п’ятеро місцевих шеф-кухарів. Протягом усього періоду варіння супу немало гостей святкування зібралося поблизу казана та спостерігало за працею кухарів і їхніх працівників. Цікава дітлашня навіть просила у татусів узяти їх на плечі, аби малеча могла бачити процес приготування страви. А під кінець варіння «Журика» аромат по Театральному майдані ширився настільки спокусливий, що до гігантського казана підтягнулися й інші діти та дорослі.
На приготування 1,5 тисячі літрів польського супу пішло немало продуктів, які організатори підготували заздалегідь, – 16 кг масла, 500 літрів закваски, 125 кг цибулі, 170 кг картоплі, 700 яєць, спеції. Загалом, усі продукти обійшлись у біля 50 000 гривень.
— Найважчим у приготуванні такої великої кількості супу був завершальний етап варіння, адже нам було дещо важко розрахувати, яку достатню кількість солі та спецій потрібно висипати у суп. На щастя, із пропорціями ми не помилилися, адже страва у нас вийшла майже ідеальною. Сподіваюся, що всі тернополяни, які візьмуть участь у частуванні смаколика, добре оцінять наші старання, — поділився один із шеф-кухарів пан Олександр.
Після 17-ї години кухарі завершили «чаклування» над «Журиком», а волонтери роздали понад тисячу порцій страви усім охочим людям. Кулінарний рекорд зафіксували представники Книги рекордів України.