Читайте нас в соціальних мережах

Сотні тернополян прийшли скуштувати рекордного «Журика», якого біля 5 годин готували у центрі міста (фоторепортаж)

Понеділок, 07 травня 2018 10:36
Тернопіль чи не щороку тішить містян та приїжджих новими рекордами. Цьогорічний туристичний сезон у Файному місті розпочався із неабиякого гастрономічного старту – приготування на головній площі Тернополя 1500 літрів польського національного супу на заквасці «Журик».

Готували смаколик 6 травня під час фестивалю «Тернопільська Брама» протягом близько 5 годин п’ятеро місцевих шеф-кухарів. Протягом усього періоду варіння супу немало гостей святкування зібралося поблизу казана та спостерігало за працею кухарів і їхніх працівників. Цікава дітлашня навіть просила у татусів узяти їх на плечі, аби малеча могла бачити процес приготування страви. А під кінець варіння «Журика» аромат по Театральному майдані ширився настільки спокусливий, що до гігантського казана підтягнулися й інші діти та дорослі.

На приготування 1,5 тисячі літрів польського супу пішло немало продуктів, які організатори підготували заздалегідь, – 16 кг масла, 500 літрів закваски, 125 кг цибулі, 170 кг картоплі, 700 яєць, спеції. Загалом, усі продукти обійшлись у біля 50 000 гривень.

Найважчим у приготуванні такої великої кількості супу був завершальний етап варіння, адже нам було дещо важко розрахувати, яку достатню кількість солі та спецій потрібно висипати у суп. На щастя, із пропорціями ми не помилилися, адже страва у нас вийшла майже ідеальною. Сподіваюся, що всі тернополяни, які візьмуть участь у частуванні смаколика, добре оцінять наші старання, — поділився один із шеф-кухарів пан Олександр.

Після 17-ї години кухарі завершили «чаклування» над «Журиком», а волонтери роздали понад тисячу порцій страви усім охочим людям. Кулінарний рекорд зафіксували представники Книги рекордів України.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ