Читайте нас в соціальних мережах

У приміщенні одного зі соборів відкопали найбільший камін у Тернополі

П'ятниця, 20 квітня 2018 18:40
В Ході реставраційних робіт, які поводилися у Захристії Архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, було розкопано величезний камін, який планують знову зробити діючим.

Під час відновлювальних робіт працівники старалися не порушувати фундаменту храму, аби це не призвело до якихось руйнувань собору. При збиванні штукатурки, у стінах Захристи Катедри було розкопано не тільки вікна приміщення, але й камін, який фахівці визнали найбільшим та найстарішим у Тернополі.

— Цей камін раніше працював, а на старих фотографіях видно, що біля нього знаходиться і комин. Ми плануємо його відновити в майбутньому, хоча ще не знаємо, працюватиме камін після абсолютного відновлення його попереднього вигляду. До того ж, праворуч, перед дверима Захристі знаходиться отвір, який ми також відкопали за період реставраційних робіт. Колись це були дверцята у печі, які вільно відкривалися, — розповів отець Орест Павліський.

Отець наголосив, що незабаром на цей експонат зможуть подивитися туристи після офіційного відкриття музею-крипти Архікатедрального собору. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ