Читайте нас в соціальних мережах

Величезний напис «ВРЯТУЙ ПАРКИ» у центрі Тернополя написали активісти, які виступили проти «вбивства» парків (фото)

Вівторок, 17 квітня 2018 20:46
Кілька десятків тернополян 17 квітня провели акцію проти забудови парків в області, в рамках якої люди крейдою розмалювали на головній площі міста масивне гасло «ВРЯТУЙ ПАРКИ» та збирали підписи проти ведення будівничих робіт у парку Нацвідродження.

Під час заходу координатори акції неабияку увагу приділили питанню неправомірного будівництва на території Нацвідродження соціально-спортивного об’єкту «Вулична академія».

Ми спілкувалися з адвокатами та готувалися до судових дій проти людей, які незаконно посягають на територію парку Нацвідродження. Ми хочемо серйозно зайнятися справою незаконного посягання на зелений об’єкт та довести її до суду, аби притягнути винних людей до відповідальності. Також через соцмережу Фейсбук ми зорганізували збір коштів на судові потреби, на друк матеріалів, які потрібні для проведення акцій за врятування парків. На сьогоднішній день люди перерахували на загальний рахунок 5920 гривень, з яких близько 600 гривень ми використали на закупівлю потрібних для нинішньої акції речей. Про всі наші витрати ми пізніше публічно звітуватимемо, — звернувся до учасників тернопільський активіст Олег Синовець.

Протестувальники також закликали перехожих долучатися до підтримки парків Тернопільщини, які ніхто не має права нищити та вкорочувати їхню територію.

— Я бачу, що, на сьогоднішній день наша влада перевищує власні повноваження та чинить дії, не враховуючи при цьому думок громадськості. Зі сторони посадовців, прокуратури є чимало порушень, що стосується і зелених зон. І для того, аби звичайні громадяни не постраждали від свавілля влади, ми повинні згуртовувати зусилля. Люди можуть навіть долучатися до спільних груп у Фейсбуці, які створені задля координації нашої діяльності проти порушень з боку влади. Сьогодні серед нас є немало людей, які живуть поблизу парку Нацвідродження і які своїми очима бачать, як чиниться беззаконня поблизу їхніх осель. Тому я закликаю кожного триматися разом, — розповіла активістка, керівниця ГО «Моя нова Україна» Світлана Нужна.

Пані Світлана зазначила, що для того, аби протистояти свавіллю у власному місті та знаходити шляхи вирішення проблем, зокрема й тих же забудов у парках, містяни повинні насамперед об’єднуватися та не боятися виступати проти беззаконників.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Анатолій 17.04.2018, 22:28
Будують хай собі будують може меньше наркоманів буде шастати ато ні здітьми прогулятись ні самому пройтись, миж все-таки йдем у Європ. Я розумію парк біля податкової так там заполонив Заставний отам і розбирайтесь а це парк і так складного масиву людей...
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ