Читайте нас в соціальних мережах

Сотні молодих патріотів і патріоток Тернополя вишикувалися на головній площі міста (фото)

Четвер, 12 квітня 2018 16:32
Представники тернопільської молоді 12 квітня у патріотичних убраннях вишикувалися в ряд на урочистому відкритті  регіонального етапу всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У цьогорічній грі візьмуть участь понад 200 школярів від загальноосвітніх навчальних закладів Тернополя, які, залежно від віку, ділитимуться на команди. Кожен учасник гри, залежно від того, до старшої чи молодшої групи він потрапить, повинен буде виконувати завдання різної складності. На рівні з хлопцями змагатимуться й дівчата, яких немало долучилося до козацьких ігор.

Під час урочистого відкриття змагань школярі, спільно з організаторами заходу та своїми наставниками хвилиною мовчання пом’янули вояків, які на сході України віддали життя за рідну землю. Окрім слів пам’яті за полеглими вояками, під час урочистості учасники гри почули від представників влади міста, духовенства та громадських діячів немало побажань та патріотичних закликів.

— Хороша традиція, що святі отці щороку долучаються до міських змагань «Сокіл» («Джура»). Молодь, пам’ятайте те, що ви є нащадками героїв Холодного Яру, дивізій СС «Галичина», українського козацтва, січових стрільців, членів ОУН і УПА. А зараз ви повинні бути гідною заміною тих воїнів, які освятили себе на священну боротьбу з теперішнім московським окупантом. Тримайте силу волі, гартуйте міцний дух і не забувайте свою Батьківщину. Нехай вона буде з вами кожного ранку, з кожною молитвою, з кожним етапом змагань, — звернувся депутат від ВО «Свобода» Василь Чашка.

Варто зазначити, що подібні ігри відбудуться цього навчального року по всій Україні. Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») проводиться Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки України спільно з Радою козацьких отаманів України, МБУ «Центр Національного Відродження» та ГО «Молодіжний Клуб Джура» за сприяння силових міністерств і відомств України.

Додати коментар