Читайте нас в соціальних мережах

«Нехай майдан буде майданом», — тернополяни виступають проти «МакДональдсу» та перекриватимуть дороги (фото)

Четвер, 12 квітня 2018 12:34
Тернополяни, які  незадоволені будівництвом «МакДональдсу» в мікрорайоні «Дружба», 12 квітня вийшли на безстрокову акцію протесту до майдану Перемоги та збираються перекривати дороги.

Виступити проти паплюження майдану – зеленої окраси Тернополя вийшло кілька десятків людей близько 10-ї ранку. Протестувальники спершу зібралися гуртом, аби обговорити подальші дії та долучити до акції більше людей. В той час на місці колишнього «Танку» вже повним ходом ішли будівельні роботи.

Аби висловити власну позицію та поцікавитися, навіщо робітники нищать майдан Перемоги, учасники акції вирушили на територію майбутнього фаст-фуду, де, за допомогою будівельних машин, вже було викопано немалі ями під заклад. Робочі спершу заявили, що не пускають нікого на територію, де ведуться будівельні роботи, проте опісля, на вимогу пікетувальників, тимчасово зупинили техніку та вислухали ініціаторів акції.

— Земля, яка зараз відведена під «МакДональдс», без аукціону надана у власність комунальному підприємству, яким керує одна людина. Ось цей посадовець і уклав інвестиційну угоду з потенційним забудівником. Про цьому громада Тернополя не знає, які кошти надійдуть на рахунок до міського бюджету внаслідок укладення угоди щодо будівництва закладу швидкого харчування. Та мова про інше! Ні «МакДональдс», ні щось інше ніхто не має права зводити на майдані Перемоги, адже подібні забудови ніяк не свідчать про нашу цивілізованість. Площі повинні залишатися площами, сквери скверами, парки парками, а майдани майданами, — наголосив ініціатор акції – екс-депутат міськради, підприємець та меценат Михайло Ратушняк.

Натомість представники забудівельників показали активістам дозвіл на зведення фаст-фуду та наголосили, що, після будівництва закладу, зелена зона не зникне, а навпаки, буде добре облаштована. Там навіть мають спорудити дитячий майданчик та створити всі зручності для тернополян.

Щодо протестувальників, то учасники акції заявили, що, аби не допустити безчинства у рідному місці та перешкодити будівництво закладу на території, яке десятками років історично була майданом, люди перекриватимуть вулицю Львівську. 

Коментарі  

0 #3 Олександра 13.04.2018, 09:17
А хто тоді давав дозвіл на будівництво, якщо депутат міської ради не в курсі?
Скарга
+1 #2 Володимир 12.04.2018, 23:14
Протест пана Ратушняка - спроба обмежених тернопільських націоналістів нав'язати свою нічим необгрунтовану думку (в Європі є безліч площ, де успішно функціонують "Макдоналдс" та заклади інших всесвітніх брендів; поїдьте подивіться!!) тернополянам. Ратушняк аргументує, не етичний вигляд майбутнього кафе при в'їзді в місто зі сторони Львова!!! Про що Ви говорите пане Ратушняк??!!! Ви на дороги спочатку подивіться - яма на ямі!!! Я вже не говорю про благоустрій узбіч... Чому ви ці питання не піднімаєте??!!! А виступаєте проти ініціативи влиття іноземних інвестицій в наше місто і хоча б якоїсь спроби покращити благоустрій та створити кілька робочих місць!
Скарга
+1 #1 Славік 12.04.2018, 13:16
Ого а де ті протестувальник и, на фото де ратушняк інтервю дає)))? то то не десятки, а тисячі, хай тільки спробують щось перекрити
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ