Читайте нас в соціальних мережах

Близько сотні котиків-красенів з усієї України влаштували у Тернополі «Мурколай» (фоторепортаж)

Субота, 02 грудня 2017 20:05
Гігантські мейн-куни та британські короткошерсті, безшерсті донські сфінкси, короткошерсті абіссінські, бенгальські, екзотичні та десятки інших поширених порід котів було показано у ПК «Березіль» на Міжнародній виставці котів «Мурколай».

Тернополяни, які завітали 2 грудня до «Березолю» на виставку котів, мали нагоду сфотографувати улюбленого кота, дізнатися від господаря муркотунчиків про родовід та особливості породи тваринок, а також могли придбати кошеня. Господарі красенів також ділилися з відвідувачами виставки інформацією: у скільки місяців найкраще купляти кота, як доглядати і утримувати улюбленця.

—  Якщо ви вирішили придбати кошеня і хочете, щоб воно росло здоровим, не варто його купляти у віці до 4 місяців. У 2 і 3 місяці котикам ще роблять спеціальні щеплення, до того ж 2-місячний малюк в розумовому, психічному й емоційному розвитку ще не досить адаптований до нового оточення. Відповідно, в 4 місяці у котика буде міцніший імунітет, тому нові господарі менше ризикують стикнутися з проблемами зі здоров'ям й імунною системою свого улюбленця, — поділилася власниця шотландських котів Олена Кожаріна, додавши. — Ми вже сім років займаємося розведенням племінних кішок суто шотландських порід. У нашому розпліднику кішок «Мольдар» мешкають шотландські висловухі, прямовухі коти та породи хайленд. В хайлендів, на відміну інших порід, які ми розводимо, шерсть є довшою.

Пані Олена розповіла, що раніше їхній розплідник знаходився в Маріуполі, проте коли розпочалися воєнні дії, власниця переїхала до Закарпаття. У нинішній час в Ужгороді у великому будинку й утримуються шотландські коти. За словами Олени Кожаріної, для того, щоб займатися розведення  породистих котів, потрібно бути добре обізнаним у цій сфері.

Зазначимо, що значну увагу відвідувачів привернули не тільки коти-велетні (яких доволі було на виставці), а й коти породи сфінкс. Зокрема донські сфінкси зацікавили тернополян не тільки незвичайним зовнішнім виглядом, але й рухливістю та товариськістю.

Цього 4-місячного котика звати Юліан і для нього сьогоднішня виставка – перша. Як бачите, тваринка дуже грайлива, моторна. Зараз тіло котика ще вкриває невеликий пушок, проте тваринка активно линяє, а в дорослому віці котик буде зовсім лисим – велюровим, як і його батьки. Зараз у кошеняти повідламувалися і  вусики, а коли малюк підросте, вуса та брови, як і шерсть, можуть «зникнути»,розповіла представник розплідника кішок «Dоn Marу Bianko» Фалендиш Вікторія.

Пані Вікторія зазначила, що сфінксів раз у місяць потрібно купати, адже коти багато рухаються та пітніють. Дівчина також додала, що хоч сфінкси дійсно люблять тепло, але це не означає, що вони погано переносять зимові холоди. Для того, щоб котик не мерзнув і почував себе комфортно, багато господарів купують для нього спеціальний теплий одяг та дбають про те, аби улюбленець завжди міг залізти під тепле вкривало.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ