Читайте нас в соціальних мережах

Віталій Купрій: «Ми спостерігаємо, що і зараз влада Порошенка намагається ухвалювати закони, про які Янукович міг тільки мріяти»

Понеділок, 18 вересня 2017 16:58
До юридичного корпусу ТНЕУ 13 вересня завітав Народний депутат України та один із лідерів політичної партії «УКРОП» Віталій Купрій, який говорив зі студентами про українське законодавство, інтеграцію України в ЄС і НАТО та критикував окремі урядові закони.

Під час зустрічі зі студентами-юристами  та  викладачами Віталій Купрій обговорив найголовніші загальнодержавні та місцеві питання.  Зокрема депутат зачепив таку важливу проблему, як  порушення з боку існуючого уряду українського законодавства.

Навівши приклад незаконного усунення українським урядом  законопроекту «Про національну поліцію», Віталій Купрій згадав і про порушення закону, які відбувалися під час подій на майдані.

–    Ще за часів Майдану київські вулиці охоронялись внутрішніми військами – хлопцями 19-20 років. Ці хлопчики мусіли стояти та  мерзнути на морозі, так що нам їх було навіть шкода. Ми ж могли ще піти кудись і погрітися, а їх просто виганяли з щитами. Ці військові нас навіть не чіпали, адже у них не було ніякого права затримувати майданівців, складати на них протоколи та відвозити до райвідділка. Це робив або підрозділ міліції «Беркут», або переодягнені працівники Служби карного розшуку. Ми спостерігаємо, що і зараз влада Порошенка намагається ухвалювати закони, про які Янукович міг тільки мріяти, – підкреслив Віталій Купрій.

Пан Віталій зазначив, що він вніс до розгляду урядом кілька важливих законодавчих проектів щодо боротьби з корупцією, реформування правоохоронних органів, проте як тільки ці законопроекти зачіпали інтереси когось із урядовців, проекти блокувалися.

Відповідаючи на питання присутніх у залі гостей, Віталій Купрій також говорив і про вступ України до міжнародних організацій. Депутат зауважив, що виступає проти того, аби Україна вступала в ЄС, адже окремі проблеми в державі (зокрема, пошук коштів для наповнення  бюджету) урядовці можуть вирішити без допомоги Євросоюзу. Відносно НАТО, гість не заперечує інтегрування  держави до цієї організації. Тільки депутат переконаний, що Україну в НАТО ніхто не чекає через недовіру Західних країн до Петра Порошенка та невиконання владою вимог «Будапештського меморандуму».

Не залишив поза увагою тему «прогнилого» українського законодавства та інтеграції України в міжнародні організації і керівник фракції політичної партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» в Тернопільській обласній раді Андрій Цибульський, який був присутній на зустрічі з Віталієм Купрієм.

В Україні варто не тільки змінити велику кількість законів, але й потрібно ці закони ухвалити та виконувати. Звичайно ж, українська влада повинна мати план дій для вступу чи до НАТО, чи до того самого ЄС. Ми ж навіть не маємо для цього відповідних документів. Наша влада зараз робить дуже примітивні кроки. По перше, потрібно розібратися із внутрішнім конфліктом, із агресією з боку Російської Федерації, вирішити питання, а потім уже виходити на якісь міжнародні ринки, міжнародну співпрацю з  Європейським Союзом чи НАТО, –  поділився Андрій Цибульський.

Андрій Іванович зауважив, що на жаль, в Україні поширеною є наступна практика: уряд приймає «хороший» закон, але цей закон обов’язково має у собі якісь підпункти, які українська влада обходить.  

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ