Читайте нас в соціальних мережах

Десятки дивовижних арт-буків інсталювали біля пам’ятника Т. Г. Шевченка у Тернополі (фоторепортаж)

Субота, 26 серпня 2017 10:46
Сквер Шевченка в День Незалежності став місцем поезо-інсталяції «Непрочитана книга», де можна було побачити десятки незвичайної форми арт-буків, створених із книг вітчизняних письменників.

На поезо-інсталяції «Непрочитана книга» тернополяни мали нагоду побачити дивовижне  мистецьке асорті з десятків арт-буків, створених працівниками 12-ти бібліотек Тернопільщини.Кожен арт-бук являв собою один графічний альбом чи цілу низку дивовижно переплетених книг одного чи багатьох авторів  Тернопільщини та України.

Ініціатор створення поезо-інсталяції – начальник  управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Олександр Смик, який спільно з українським поетом та наймолодшим на Тернопільщині членом НСПУ Юрієм Матевощуком офіційно відкрили для тернополян «Непрочитану книгу».

–     Ми з вами зараз доторкнемося до прекрасного та підтримаємо  наших авторів з Тернопільщини. Я дуже хочу подякувати бібліотекарям, які входять у ногу з часом – щоразу придумують якісь інновації. Ти приходиш у бібліотеку і бачиш, що це вже не бібліотека, а медіатека. Працівники книгозбірень кожного дня придумують щось нове. Сьогоднішня виставка арт-буків наших письменників Тернопільщини є свідченням того, що бібліотекарі постійно підтримують нашу культуру. Тернополянам потрібно сьогодні пам’ятати, що наші місцеві письменники є хедлайнерами,зауважив Юрій Матевощук.

Тернопільський поет наголосив, що організатори «Непрочитаної книги» вирішили зробити акцент на українських авторах, адже найперше потрібно пам’ятати наше, а не уподібнюватися до Європи. Пан Юрій зауважив, що українці й так забагато речей переймають у Європи.

Окрім перегляду незвичайних арт-буків, гості також могли за доволі символічну ціну придбати окремі книги.

На інсталяцію також були запрошені відомі поети Тернопільщини, які читали гостям заходу власну поезію. Поділився з тернополянами новими здобутками на ниві поезії та подякував працівникам книгозбірні за роботу й Олександр Смик.

–    Я перш за все вдячний нашим бібліотекарям, які зробили таку чудову інсталяцію – оживили Тараса Шевченка. Він поговорить з книжками, і це вже створить певну енергетику для тих авторів, які не прийдуть сьогодні і не прочитають власні вірші. Все, що починається, завжди починається з маленького. Запам’ятайте, ніколи не гоніться за великою публікою з великими залами та площами. Українське слово має властиву тільки йому енергетику, яка не потребує гоніння за почестями і славою, – звернувся Олександр Смик.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ