Читайте нас в соціальних мережах

Найбільшим виробником кошерного молока в Україні є «Бучачагрохлібпром»

Середа, 16 серпня 2017 12:02
Впродовж двох років одне з найбільших підприємств Тернопілля ТзОВ «Бучачагрохлібпром» залишається лідером виробництва кошерного молока в Україні.

Понад рік тому підприємство пройшло ще й відповідну сертифікацію, а інспектори з Ізраїлю високо оцінили як умови виробництва, так і саму продукцію.

- Більше року тому ми успішно пройшли сертифікацію системи HACCP. Інспектори з Ізраїлю зауважили, що наше підприємство повністю відповідає нормам цієї системи. Навіть сказали, що за деякими позиціями наші стандарти роботи навіть вищі за ізраїльські. Загалом під час сертифікації аудит проходили і люди, і тварини, і сама технологія виробництва кошерного молока, - розповідає заступник директора з тваринництва Борис Рудюк.

За словами пана Бориса, ізраїльські інспектори особливу увагу приділяли тому, наскільки для корів створений ідеальний мікроклімат, відношення до тварин: чи є, чи немає грубого поводження. Вони пояснюють, що будь-який стрес призводить до вироблення неякісного молока. Навіть екологічний фактор може призвести до стресу. Відповідно людина, коли споживає таке молоко – не може отримувати користі та буди здоровою.

- Кошерне молоко має бути отримане від здорових корів, які не мали ніколи хірургічного втручання, які ніколи не відчували болю чи стресу. Кошерне молоко – це молоко від щасливих корів. Тварини мають перебувати в комфортних умовах, отримувати здорове харчування. Саме ці показники в Ізраїлі є ключовими. Вже потім йдуть і фізико-хімічні показники, - пояснює Борис Рудюк.

Згідно результатів сертифікації на ТзОВ «Бучачагрохлібпром» все поголів’я підходить під стандарти виробництва кошерного молока, а це – 7,5 тисяч корів. В цілому «дозволене» молоко виготовляють 3 тисячі корів.

- Впродовж одного тижня кожного місяця під суворим наглядом та контролем представників з Ізраїлю та єврейської общини в Україні ми виробляємо кошерне молоко. За весь час співпраці ще жодного літра нашого молока не було забраковано як така, що не відповідає стандартам і не є кошерним, - зауважив Борис Рудюк.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ