Читайте нас в соціальних мережах

Вісімнадцяті «Дзвони Лемківщини» відбуваються під акомпанемент хору Верьовки (фоторепортаж)

Неділя, 06 серпня 2017 12:51
Уже у вісімнадцятий раз на теренах Тернопільської області відбудеться Фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемкіщини».

Колоритне дійство традиційно розгортається у «Лемківському селі» - урочище «Бичова», м.Монастирийська.

Участь у фестивалі бкруть представники усіх районів Тернопільської області, будуть на святі й гості з інших регіонів України та з-за кордону.

Розпочалося дійство ходою учасників фестивалю центральною частиною Монастириська. відбудлося покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку, Пам’ятного знаку жертвам депортації, фігури Покрови Пресвятої Богородиці.

Вже у самому урочищі із привітаннями та промовами виступали голова Тернопільської обласної адміністрації Степан Барна та голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, народні депутати Микола Люшняк та Олег Барна.

Апогеєм вчорашнього дня став кількагодинний концерт Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Г. Г. Верьовки. Цей сюрприз всім відвідувачам фестиваль підготували народний депутат України Микола Люшняк та голова наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Петро Гадз.

У рамках Фестивалю відбувається також фотовиставка та презентація фотокаталога пам’яток та пам’ятних знаків «Пам’ятники жертвам депортації українців на Тернопільщині до 70-х роковин операції «Вісла»; можна буде ознайомитися з літературою, що розповідає про особливості лемківської культури та історичне минуле й сучасність даної етнічної групи українців.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ