Читайте нас в соціальних мережах

Гості з понад 10 країн світу безкоштовно частували тернополян заморськими смаколиками (фото)

Неділя, 16 липня 2017 21:29
На першому поверсі ТРЦ «Подоляни» «постав» справжній заморський стіл – це представники різних країн світу в рамках фестивалю Global Village припрошували тернополян скуштувати їхню традиційну кухню.

 Зала біля вхідних дверей до ТРЦ «Подоляни» 16 липня справді нагадувала відкриття східноєвропейського ресторану. Понад 20 молодиків та молодиць з Китаю, Індії, Туреччини, Єгипту та інших країн світу частували тернополян пресмачними стравами місцевої кухні.

Попри мовний бар’єр, на міжнародному фестивалі культур Global Village гості з-за кордону охоче підтримували бесіду із усіма зацікавленими відвідувачами торгово-розважального центру та ділилися рецептами приготування національних страв свого народу.

-   Програма сьогоднішнього фестивалю складається із трьох частин: коротка 15-хвилинна презентація від іноземців про їхній народ, країну, звичаї;  друга частина – дегустація традиційних страв країни; остання частина-перформанс – виконання гостями пісень,  танців та інших постановок, які допоможуть розкрити перед тернополянам своєрідність їхньої країни. А основна мета проведення нинішнього фестивалю – ознайомлення жителів Тернополя з культурами різних світів, подолання мовного бар’єру та розповсюдження інформації про те, що в нашому місті можуть відбуватися подібні пізнавально-культурні заходи, розповів ведучий заходу Богдан.

Ведучий зазначив, що організатором фестивалю є Міжнародна молодіжна організаціє «AIESEC» - це неполітична, незалежна, неприбуткова організація, якою керують студенти та нещодавні випускники вишів, зацікавлені у світових питаннях, лідерстві та менеджменті.

Крім частувань, іноземні гості вчили жителів «файного» міста плести ляльки-мотанки, наносили охочим на тіло невеличкі написи хною, показували фото важливих пам’яток архітектури чи розповідали про свої краї та звичаї.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ