Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільський парк Шевченка перетворився на «Країну здоров’я» (фото)

Понеділок, 03 липня 2017 15:57
У неділю, 2 липня, до парку Шевченка зійшлося сотні дітлахів, аби пострибати через мотузку, знайти вихід з лабіринту, пускати мильні бульбашки та повчитися здоровому способу життя.

Пізнавально-інформативна програма «Країна здоров'я» зібрала цієї неділі під кронами дерев не тільки малечу – на розважальне дійство разом із своїми чадами прийшло подивитись багато батьків та випадкові перехожі.

Діти гралися під музику й бадьорий голос «наглядачів» із «Країни здоров’я» та проходили вісім станцій здоров'я. На станціях дітки могли не тільки цікаво порозважатися – їх також учили правильно робити фізичні вправи, цінувати сон, правильно харчуватися, лікуватися водою, дихати свіжим повітрям, відпочивати й любити Бога. Неабияк піднімав настрій малечі великий ведмедик, який гуляв по алеях парку.

– Сьогодні ми хочемо навчити діток бути здоровими, зберігати та покращувати своє здоров’я. Разом з тим, програма відбувається в ігровій формі, тобто діти запам’ятовують увесь пройдений матеріал, граючись. Ми вважаємо, що під час того, як у дітей з’являються емоції, вони краще запам’ятовують інформацію.  Ми їх навчаємо восьми принципів здоров’я – їжа, відпочинок, свіже повітря, вода, сонце, стриманість від всього шкідливого і, звичайно ж, довіра до Бога, розповів співорганізатор заходу волонтер Петро Ілько.

Пан Петро також наголосив, що організатором «Країни здоров’я» є молодіжний рух «Сильне покоління» – команда волонтерів, які з’їжджаються з усієї країни. Зокрема, нині в Тернополі зібралися волонтери з різних куточків України – Києва, Хмельницька, Одеси , Чернівецька та інших областей, які живуть не тільки для себе, але й намагаються творити добро для всіх людей. Загалом таких команд в Україні налічується понад 30.

Анна Семенків

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар