Читайте нас в соціальних мережах

Дві учениці з Тернопілля стали переможниця конкурсу творів «Мама Героя» (фото)

Неділя, 25 червня 2017 14:52
Об’єднання українок «Яворина» за підтримки ВО «Свобода» організувало Всеукраїнський конкурс літературних творів (статей, есе, нарисів) до Дня матері серед учнів 9-11 класів на тему: «Мама Героя».

У п’ятницю, 23 червня, відбулося нагородження учасників та переможців конкурсу з Тернопільщини.

- Коли ми розпочинали цей конкурс, ми не думали, що він буде мати такий широкий резонанс. Метою була пропаганда наших традиційних цінностей, свята матері і максимальну увага до сімей наших Героїв. Ми не робили великих реклам, не давали оголошень у центральні ЗМІ, ми робили лише оголошення у соціальних мережах. У конкурсі взяло участь близько 600 учасників, найбільша кількість у Донецькій області – 89. Коли ми почали відкривати ці твори, почали відкривати ці есе, то зрозуміли, що вони написані не просто ручкою і чорнилом, а дитячими слізьми, бо діти писали про своїх батьків, про своїх хрещених, про своїх братів, про своїх найдорожчих, - розповіла голова об’єднання «Яворина» Ірина Сех.

Завданнями конкурсу організатори визначили прищеплення любові до України; виховання почуття національної гідності, гордості за подвиг українців-захисників; поширення сімейних цінностей, поваги до матері, до родини; підвищення престижу української мови; привернення уваги суспільства та влади до проблеми формування високого статусу захисника Батьківщини.

- Для нас правді це дуже почесна місія, дуже відповідальне завдання, ми не очікували і не знали, яким чином пройде цей відбір, це конкурс, але побачили великий масштаб. Школярі зі всієї України, з кожної області прийняли в ньому участь. Для нас було великим здивуванням, що дуже багато школярів зі Сходу долучилися. Найбільше було учнів з Донецької області, дуже багато з центральної і східної України. Журі цього конкурсу, коли читали твори учасників бачили, що українські школярі сходу і заходу, мають спільну мету – українську державу, - говорить голова ТОО ВО «Свобода» Олег Сиротюк.

- Дійсно, завжди для українця мати була святим поняттям. Я особисто, будучи на фронті два роки, відчував наскільки важливо відчувати захищений тил і підтримку. Повірте, що через вашу підтримку, листи, які писали діти, дзвінки від дружин і матерів, ми розуміли, що стоїмо за праве діло і ми переможемо, - зазначив голова ТМО ВО «Свобода» Володимир Стаюра.

З рук організаторів грамоти і книги отримали учасники та переможці конкурсу, серед них власники призових місць:

І місце – Христина Кравчук з села Іванівка Теребовлянського р-ну Тернопільської обл.

ІІІ місце – Олена-Вікторія Мадараш з Теребовлі.

- Я завжди вірила, що у нас є неймовірно хороше майбутнє і зараз ми бачимо, що справді діти єднають націю, - переконана Марія Чашка – член Політради ВО «Свобода».

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ