Читайте нас в соціальних мережах

Шестеро митців презентували «Ревіталізацію» у Тернополі (фото)

Неділя, 18 червня 2017 09:34
Двотижнева праця відомих митців з Мистецької Резиденції Войтовича тепер переїхала до тернопільської галереї «Бункермуз».

У селі Травневе шестеро митців  та активістів з Києва, Бахмута та Тернополя: Андрій Парахін, Віталій Агапєєв, Олександра Павловська, Олена Іванова, Тарас Доненко та Ліланда Беті створили фотороботи на тему «Ревіталізація», які представили на виставці в Тернополі. Водночас  генії долучилися і до впорядкування нової мистецької резиденції, названої на честь наймолодшого героя Небесної Сотні.

-  Завдяки об’єднанню митців за спільною роботою, в резиденції з’явився той дух, який дозволив створити унікальні роботи. Як наслідок, резиденція стала місцем, де з’явилося багато чудових творінь. Фотороботи Андрія Парахіна ,які називаються «Шлях» -  є унікальними. Андрій не зізнається мені, як їх створив. Віталій Агапєєв створив чудовий політих, який зачіпає складну тему життя і смерті. Його роботи спонукають подумати про своїх близьких, яким ми приділяємо так мало уваги. Олексадра Павловська втілила в життя ідею створити фото «справжніх» бабусь з непідробними емоціями, які бажають, аби з ними побалакали,  - розповіла менеджер проекту Людмила Нечай.

Представленню в «Бункермузі» проекту Мистецька Резиденція імені Назарія Войтовича передувала робота у селі Травневому над перетворенням колишнього сільського магазину на комунікаційний центр для громади з освітньо-мистецькою програмою.

- Для реалізації проекту ми зібрали багато партнерів та благодійників, які допомагали нам матеріалами та коштами. У резиденції ми плануємо створити для художників своєрідний готель, де кожен зможе вільно приїжджати, залишатися працювати і користуватися усім приладдям майстерні. З наступного року ми плануємо зробити цей проект міжнародним, залучаючи до спільної роботи іноземних митців. Травневе може стати першою Мистецькою Резиденцією, яка матиме свій логотип, креативну карту, нові вказівники. Наша Резиденція може також стати частиною туристичного маршруту, який іде через Збараж, - додала Людмила Нечай.

 Окрім презентації проекту Мистецька Резиденція імені Назарія Войтовича , в «Бункермузі» також презентували спільний музичний проект Юлії Богуславки та гурту ZSUF.

Анна Семенків

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ